Ενημερωση, πριν ειναι αργα

Εντείνεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει και στη χώρα μας η ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κατάσταση με τη «γρίπη των πτηνών» στην Τουρκία, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μετάλλαξης του ιού. Σύμφωνα με την άποψη των ειδικών, οι κίνδυνοι για μεταφορά του ιού είναι μεγάλοι και η κατάσταση δε σηκώνει δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων, ούτε, βέβαια, και πανικό. Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρμοδίων, παίρνονται αποφάσεις για συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι μεγάλο.

Η έλλειψη ενημέρωσης στη γείτονα χώρα την οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα. Τέσσερα μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Η εικόνα της δωδεκάχρονης χθες στα δελτία ειδήσεων που πέθανε από τη νόσο συγκίνησε παγκόσμια.

Ακόμα και τώρα οι κυβερνώντες οφείλουν να προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων, κύρια στην κατεύθυνση της κάλυψης των ελλείψεων και στην ολοκληρωμένη στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών, αλλά και της συστηματικής ενημέρωσης του πληθυσμού για την κατάσταση. Πριν είναι πολύ αργά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.