Ενδοπεριφερειακη συνειδηση και συναδελφικη αλληλεγγυη στα καλυτερα τους

Της Έκδοσης

Μέσα στην εβδομάδα διαβάσαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας την ανακοίνωση της Περιφέρειας για το υπόμνημα που απέστειλε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για τον αγροτικό τομέα της περιφέρειας κ. Ζιμπίδης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη με το οποίο ζητούσε στήριξη για τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής.

Δεν ξέρουμε αν ευθύνεται το γεγονός ότι ο κ. Ζιμπίδης είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας εκλεγμένος με τη συνεργαζόμενη παράταξη στη διοίκηση της περιφέρειας «Περιφέρεια σε Δράση» και περιόρισε το αίτημα μόνο στους παραγωγούς πατάτας (οι πατάτες Νευροκοπίου φημισμένες άλλωστε πανελλαδικά είναι), αλλά μάλλον παρέλειψε να συμπεριλάβει άλλους παραγωγούς της περιφέρειας μας, άλλων καλλιεργειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Γι’ αυτό και χθες, ορμώμενος από συναδελφική αλληλεγγύη (θα πούμε εμείς καλόπιστα), αν και υπερβαίνοντας το πεδίου αρμοδιοτήτων του, απέστειλε στον ίδιο υπουργό, υπόμνημα για την ενίσχυση παραγωγών και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Αχμέτ Ιμπράμ, Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης, εκλεγμένος με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση». Στο εν λόγω υπόμνημα σαφώς διευρύνεται το πεδίο των παραγωγών που χρήζουν ενίσχυσης, και εδώ όμως παρατηρείται, όλως τυχαίως, να περιορίζεται αυτή η διεύρυνση στα βασικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της Ροδόπης…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.