Ενα τελος προδιαγεγραμμενο

Σχέδιο διάσωσης ή σχέδιο αυτοκτονίας; Εκκαθάριση εν λειτουργία ή λουκέτο; Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι ένα. Τμηματική πώληση του εθνικού μας αερομεταφορέα. Το τέλος του προδιαγεγραμμένο από τη στιγμή που την ανέλαβε το ελληνικό δημόσιο. Διότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις την χρησιμοποίησαν για την άσκηση κομματικής εξουσίας.

Τα προγράμματα εξυγίανσης απέτυχαν. Ο λόγος, η υποχώρηση του κράτους απέναντι στα συντεχνιακά συμφέροντα. Πάνω απ’ όλα το κομματικό κόστος.

Το ερώτημα που τίθεται αφορά στις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης. Ήθελε να την πουλήσει. Για δεκαοχτώ μήνες όμως φοβούμενη το πολιτικό κόστος δεν προχώρησε σε καμία απόφαση. Εάν την πουλούσε δεν θα φθάναμε στη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα η κυβέρνηση επιχειρεί να μας πείσει ότι δεν είναι κοινωνικά ανάλγητη. Σχεδιάζει την μετάταξη του πλεονάζοντος προσωπικού από την Ολυμπιακή σε άλλες επιχειρήσεις και Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αυτό όμως σημαίνει πρόσθετες δαπάνες σε ήδη ελλειμματικούς φορείς.

Ταυτόχρονα καθίσταται ευάλωτη με τους χειρισμούς της στις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είναι σίγουρο ότι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.