Ενα Αναπτυξιακο Συνεδριο θα μας σωσει

Της Έκδοσης

Αναπτυξιακό συνέδριο πρότεινε να πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας, υπό την αιγίδα υποθέτουμε της Ευρωπαϊκής επιτροπής, ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να αναδειχθούν οι δυνατότητες της περιοχής ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Η ιδέα είναι καλή, όπως φυσικά ήταν καλή και τις πέντε έξι (τουλάχιστον) φορές που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, αν και για να πούμε την αμαρτία μας, η ανάπτυξη μάλλον ήταν περισσότερο απούσα, παρά παρούσα πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τα διάφορα συνέδρια.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται ανάλογες εκδηλώσεις, το αντίθετο, γιατί μέσω της επαφής, υπάρχει η «τριβή» που μπορεί να αποδώσει κάτι θετικό για τον τόπο.

Δεν πρέπει όμως να αντιμετωπίζονται ως πανάκεια, και μέθοδος επίλυσης όλων των προβλημάτων, μας, γιατί με αυτό τον τρόπο, είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτούμε για ακόμα μια φορά.

Για αυτό καλά έκανε και πρότεινε το συνέδριο, καλώς θα έρθουν όσοι θα έρθουν, αλλά ας μην γελιόμαστε, αν βασιστούμε στην εμπειρία μας από το πιο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο, θα πούμε πράγματα που ξέρουμε πως χρειάζεται η περιοχή, ή κάποιες παραλλαγές τους, θα καταγραφούν κάπου, και θα μείνουν εκεί, αν δεν πιέσουμε, αλλά και αν δεν βάλουμε εμείς τη βάση για να γίνουν.

Οψόμεθα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.