Ενα αδικο καλοκαιρι

Όλο και περισσότερο σφίγγει τον κλοιό η αδικία και το καλοκαίρι μοιάζει τόσο σύντομο πια.
Σύντομο, γιατί, ενώ είπαμε πως θα τα ξεχάσουμε όλα για δυο τουλάχιστον μήνες και θα σκεφτούμε αύριο τι θα γίνει το Σεπτέμβρη, σαν άλλες Σκάρλετ Ο’ Χάρα στο «Όσα παίρνει ο άνεμος», οι αποκαλύψεις δεν μας αφήνουν.

 

Και η αδικία και ο καύσων που μας βγάζουν από τα ρούχα μας!
Γαλαντόμος ο ήλιος και ο καιρός το ίδιο και ο κ. Γιαννίτσης!
Ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. λέει, είναι σκληρός με τους εργαζομένους, αλλά ιδιαίτερα γαλαντόμος με τα μεγαλοστελέχη της επιχείρησης.

 

Τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Γιαννίτσης υπέγραψε την απόλυση 40 συμβασιούχων, οι αμοιβές των οποίων κυμαίνονταν από 500 έως 600 ευρώ τον μήνα.
Τον Μάιο όμως υπέγραψε μία άλλη απόφαση για τη συνταξιοδότηση 6 υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου προτού ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα συνεπαγόταν τη μείωση κατά το ήμισυ και τη φορολόγηση των υψηλών αποζημιώσεών τους.

 

Ενας από τους προνομιούχους είναι ο κ. Απόστολος Ριζάκος, ο οποίος πήρε αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης ύψους 1.200.000 ευρώ και αμέσως μετά επαναπροσλήφθηκε με ετήσιες αποδοχές 250.000 ευρώ τον χρόνο.
Είπαν οι άνθρωποι να κάνουν ένα έστω κουτσουρεμένο μπάνιο, να ζήσουν έστω μια απατηλή σιέστα καλοκαιριού αλλά η πρόκληση δεν τους αφήνει.

 

Κανέναν δεν αφήνει το άδικο και σε κανέναν δεν χαρίζεται…
Αν περιμένουμε λίγο ακόμη εκείνο το αληθινό το καλοκαίρι θα φτάσουμε κατάκοποι στον Χάρτινο Σεπτέμβρη της καρδιάς μας…
Αλλά θα το σκεφτώ αύριο… εγώ από την παραλία και μετά στους δρόμους πάλι, μαζί με τους εργαζόμενους της DIAXON…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.