Ελπιζουμε να μην τρεχουν πισω απο τις εξελιξεις

Της έκδοσης

Τα όσα διαφωτιστικά, για το τι σημαίνει ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη συνθήκη Σένγκεν, λέει ο Καθηγητής κ. Άλκης Δερβιτσιώτης στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας μας, νομίζουμε ότι θα πρέπει να προβληματίζουν φορείς της περιοχής. Το θέμα έχει εκφύγει μάλλον της προσοχής τους ή τουλάχιστον δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας κάποια τοποθέτηση.

Όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς, η άμεση γειτνίαση με τη Βουλγαρία θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή, «μεγεθύνοντας» τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της μικρής απόστασης.

Έτσι η κατάργηση των ελέγχων, μάλλον θα ενισχύσει περισσότερες τις τουριστικές ροές από τη Νυμφαία, και βέβαια δεν θα χρειάζεται η παρουσία αστυνομικών στο σημείο, εξοικονομώντας έτσι ανθρώπινο δυναμικό που τόσο ανάγκη έχουν οι υπηρεσίες της Ροδόπης. Από την άλλη βέβαια, ίσως μεγεθυνθεί και η εκροή κεφαλαίων προς τη γείτονα.

Όπως και να έχει νομίζουμε, ότι οι πάσης φύσεως φορείς του τόπου που σχεδιάζουν και προτείνουν, θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την περίπτωση και να προσαρμοστούν ανάλογα.

Μπορεί για κάποιους να φαντάζει μακρινό το ενδεχόμενο της ένταξης στη Σένγκεν της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, όμως κάποτε θα συμβεί και ελπίζουμε τότε οι αρχές του τόπου να είναι έτοιμες, και να μην τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις διαμαρτυρόμενες, όπως τόσες φορές συνέβη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.