Ελληνικο παραδοξο

Της Έκδοσης

Πολλά είναι τα παράδοξα της ελληνικής πραγματικότητας και ενώπιον ενός ακόμα βρισκόμαστε εδώ και κάποιες ημέρες δεδομένου ότι η καθημερινή μας άφιξη και αναχώρηση από τα γραφεία του «ΠτΘ» φροντίζει να μας το υπενθυμίζει.

Ο λόγος για τις εργασίες που πραγματοποιούνται και στην γειτονιά του Ηφαίστου, στον δρόμο προς την Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, για το δίκτυο του φυσικού αερίου για τις οποίες είχαμε γράψει λίγες ημέρες πριν.

Και όχι το παράδοξο δεν βρίσκεται στο έργο αυτό καθ’ αυτό αλλά στο «τραγελαφικό» κατά την άποψή μας γεγονός ότι εμείς «χτίζουμε» δίκτυο φυσικού αερίου την ώρα που το φυσικό αέριο καθίσταται πιο απλησίαστο από ποτέ ένεκα της ενεργειακής κρίσης.

Και δεν το λέμε εμείς το λένε και οι κυβερνώντες, εγχώριοι και μη, οι οποίοι αφού μας έβαλαν να αλλάξουμε καυστήρες, κυρίως βεβαίως τα μεγάλα αστικά κέντρα, αφού εγκαινιάσαμε τρεις τέσσερις αγωγούς φυσικού αερίου – πολλούς εκ των οποίων εις διπλούν μην πούμε και εις τριπλούν – μας λένε φυσικό αέριο «καπουτ» ξαναγυρίστε στο πετρέλαιο ή σε λοιπούς «εναλλακτικούς» τρόπους θέρμανσης καθότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Αν μη τι άλλο από τα ελληνικά παράδοξα, να φτιάχνεις δίκτυο φυσικού αερίου την ώρα που για τα επόμενα αρκετά όπως διαφαίνεται χρόνια αυτό θα υποπέσει σε «αχρηστία» σχεδόν.

Σαν το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ένα πράγμα, που το φτιάξαμε, το εγκαινιάσαμε και έκτοτε το αφήσαμε για πέντε και πλέον χρόνια στο έλεος του Θεού- και ανθρώπων- ώστε να τρέχουν τώρα οι αρμόδιοι να καλύψουν «τρύπες» και ζημιές και απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.