Ελλαδα ανοχυρωτη χωρα

Ανοχύρωτη χώρα η Ελλάδα, αφού με την πρώτη βροχή του φθινοπώρου οι συνέπειες είναι τραγικές, με αγνοούμενους, πλημμυρισμένα σπίτια, καταστροφές σε καλλιέργειες. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, έτσι και φέτος, τα πρώτα σύννεφα δεν έφεραν μόνο τη βροχή αλλά και τις πλημμύρες με τραγικές συνέπειες. Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε κάθε άλλο σε πολιτισμένη και ανεπτυγμένη χώρα αρμόζουν. Οι αιτίες είναι γνωστές και εδώ και χρόνια λέγονται, τίποτα όμως δεν γίνεται.

Η βάναυση και αλόγιστη επέκταση των σχεδίων πόλης, χωρίς παράλληλα να έχουν γίνει τα αναγκαία έργα υποδομής είναι ένας από τους κυριότερους λόγους της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Νομιμοποιείται κάθε είδους αυθαίρετη δόμηση, που μαζί με τις καταπατήσεις και τα μπαζώματα των ρεμάτων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Παράλληλα οι πολλές καταστροφικές πυρκαγιές, απόρροια της αντιδασικής πολιτικής που ακολουθείται, αποψιλώνουν ραγδαία τα δάση της χώρας, αφήνοντας την ορμητική ροή των νερών της βροχής να καταπνίγουν τα πάντα στο διάβα τους.

Μία άλλη αιτία αποτελούν οι κακοτεχνίες των δημοσίων έργων παράλληλα με το καθεστώς της ατιμωρησίας που έχει επιβληθεί. Και βέβαια το γεγονός ότι οι κυβερνώντες έχουν αφήσει τη χώρα αθωράκιστη από αντιπλημμυρική προστασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα έργα που γίνονται είτε είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες, είτε εκτελούνται αποσπασματικά και δεν εντάσσονται σε ένα συνολικό μακρόπνοο πρόγραμμα.

Ως πότε όμως…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.