Elisso οπως Ξενια Κομοτηνης;

Της έκδοσης

Κλείνει τις επόμενες μέρες το Ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης, ή αλλιώς το Ξενία Ξάνθης, το οποίο σε αντίθεση με πολλά άλλα ξενοδοχεία με το ίδιο όνομα, συνέχιζε να λειτουργεί μέχρι τώρα.

Ήδη έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα καφέ μπαρ, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει έως τα μέσα Νοέμβρη για να εξυπηρετήσει του πελάτες που είχαν κάνει κράτηση.

Το κλείσιμο έρχεται γιατί έχει λήξει η σύμβαση μίσθωσης με την ΕΤΑΔ, στην οποία έχει περάσει το ξενοδοχείο, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε τρόπος να ανανεωθεί, ενώ η ΕΤΑΔ προχώρησε ήδη σε ένα διαγωνισμό για την παραχώρησή του, ο οποίος όμως ήταν άγονος, ενώ οι μέχρι τώρα διαχειριστές του δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται να συνεχίσουν να το λειτουργούν με τους όρους που ζητά η Εταιρεία.

Μάλιστα η εταιρεία θα παραδώσει το κτηριακό συγκρότημα τελείως άδειο, αφού ο εξοπλισμός της ανήκει, όμως το μέλλον του ως ξενοδοχείο παραμένει άγνωστο.

Δεν είναι βέβαια η μοναδική τουριστική δομή που έχει εγκαταλειφθεί από την ΕΤΑΔ στην περιοχή μας, μιας και το Κάμπινγκ Φαναρίου επίσης δεν θα είχε δουλέψει φέτος αν δεν είχε παρέμβει ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ και το μέλλον του ακόμα βρίσκεται στον αέρα, μιας και δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον πλειοδότη, παρότι έχει περάσει πλέον αρκετός καιρός από την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 Δυστυχώς αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, το πιο πιθανό είναι πως το ξενοδοχείο της Ξάνθης θα καταλήξει σαν το Ξενία Κομοτηνής, το οποίο έχει απομείνει κουφάρι, και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της ΕΤΑΔ, δεν έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος.

Και είναι κρίμα που δομές σαν και αυτές παραμένουν ανενεργές, το οποίο ζημιώνει και την ίδια την πόλη. Σε τελική ανάλυση, αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως ξενοδοχιακές μονάδες, από το να αφεθούν να ρημάζουν, το καλύτερο θα ήταν να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικά για το Ξενία Κομοτηνής, ενδιαφέρον έχει εκφράσει από παλιά ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ έχουμε πιάσει στον αιθέρα πως μπορεί, ίσως, να υπάρχει σκέψη και για το πανεπιστήμιο.

Ό,τι και αν γίνει όμως, πρέπει να γίνει γρήγορα. Όσο για τους γείτονες Ξανθιώτες, ας ελπίσουμε πως θα κινηθούν πιο οργανωμένα από εμάς, και δεν θα έχουν ένα κουφάρι στο κέντρο της πόλης να θυμίζει άλλες, καλύτερες εποχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.