Εκτιθεμενη η κυβερνηση στον Ελληνα πολιτη

Τα ευτράπελα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες δεν πρέπει να εκπλήσσουν. Το «γρηγορόσημο» ή αλλιώς τα φακελάκια και τα λαδώματα, η διόγκωση του χρέους του Δημοσίου, η διατήρηση της επίσημης φτώχειας και της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα, η ακρίβεια και άλλα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη βέβαια δεν είναι φαινόμενα που προέκυψαν ξαφνικά. Πρόκειται για μακροχρόνιες ασθένειες και πληγές της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας από τις οποίες κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι ζημιώνονται.

Είναι όμως κοινό μυστικό ότι οι συγκεκριμένες πληγές της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, «βολεύουν» μια χαρά τα κόμματα που ασκούν την κυβερνητική εξουσία. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η ΝΔ βρισκόμενη στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση για διαφθορά και διαπλοκή φέρνοντας στο φως διάφορα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα, κάτι βέβαια που γίνεται και σήμερα από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός είναι ένα: Η διαφθορά, η διαπλοκή, οι μίζες, τα λαδώματα, δεν αντιμετωπίζονται με φραστικές αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε με τα όποια μέτρα διαφάνειας και ελέγχου. Οι ασθένειες αυτές αποτελούν συστατικά στοιχεία του πολιτικού μας συστήματος που επιτρέπει στο κεφάλαιο να μεγιστοποιεί τα κέρδη του και στην κυβέρνηση να ιδιοποιείται και να χρησιμοποιεί την κρατική μηχανή υπονομεύοντας δημοκρατικούς θεσμούς. Έτσι όμως μένει εκτιθεμένη στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη…

Η λύση φυσικά είναι στα χέρια του λαού. Είναι ο μόνος που έχει στα χέρια την τύχη του, ώστε να βάλει τη σφραγίδα του στην πορεία της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.