Εκθεση «Θρακη»

Παρά την περιφερειακή διάσταση που επιθυμούν να δώσουν στην έκθεση «Θράκη» τόσο οι διοργανωτές της όσο και οι πολιτικοί της Ροδόπης, τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές εποχές.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η έκθεση είναι η απουσία της περίφημης περιφερειακής συνείδησης. Εκθέσεις συρρικνωμένες αναγάγουν τον τοπικισμό σε κύριο συστατικό της ύπαρξής τους. Είναι ευθύνη των Επιμελητηρίων, αλλά και των πολιτικών της Θράκης η ανατροπή του κλίματος αυτού.

Βέβαια, η ενδυνάμωση της περιφερειακής συνείδησης είναι θέμα κατεξοχήν πολιτικό και επιπροσθέτως επιχειρηματικό. Δεν μπορούμε να είμαστε διαμαρτυρόμενοι και από την άλλη να μην μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ισχυρή περιφερειακή έκθεση με έδρα, την έδρα της Περιφέρειας που είναι η Κομοτηνή. Ασφαλώς σε μία τέτοια προοπτική θα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις και στους άλλους νομούς, όπως φέτος έγινε στην Ξάνθη, συνέδριο σχετικό με την κτηνοτροφία.

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την καταλυτική για την παραπέρα εξέλιξη εσωστρέφεια. Αν πραγματικά επιθυμούμε η περιοχή να έχει ουσιαστικό κέρδος ίσως κάποτε θα πρέπει να κουβεντιάσουμε σοβαρά ως περιφερειακή κοινωνία για το μέλλον της συγκεκριμένης έκθεσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.