«Εκπληκτο» Καλοκαιρι στην μεταμεσονυχτια Κομοτηνη

Μεταξύ σκοταδιού και φωτός

Επιστρέψαμε και εμείς από το ολιγοήμερο διάλειμμα της έντυπης έκδοσής μας και επιστρέψαμε σε μια πραγματικότητα διαφορετική ακόμα και από αυτήν που σας αφήσαμε προ δέκα περίπου ημερών.

Μία νέα «κανονικότητα» αυτή του κορωνοϊού στην οποία συνηθίσαμε αν μη τι άλλο, δεδομένης και της πολύμηνης πλέον «παραμονής» του ιού στις ζωές μας, η οποία ωστόσο διαμορφώνεται κάθε μέρα διαφορετικά.

Μια διαφορετική Κομοτηνή λοιπόν αντιλαμβανόμαστε, αρχής γενομένης από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, όταν και ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα πρόληψης απέναντι στον ιό και την διασπορά του μεταξύ των οποίων και του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης τα μεσάνυχτα.

Μια διαφορετική Κομοτηνή ως προς τις βραδινές εικόνες που μας προσφέρει τις εναπομείνασες καλοκαιρινές βραδιές και τις οποίες συνθέτουν, κυρίως οι νεολαίοι, στα πάρκα και στις πλατείες της πόλης μας.

Το άλλοτε σκοτάδι των πάρκων και των πλατειών της πόλης μας, ένεκα λιγοστού φωτισμού και πιο σύγχρονων συνθηκών ζωής, έχει αντικατασταθεί με το φως των κινητών τηλεφώνων, αναπτήρων και κυρίως τη ζωή που «εκπέμπουν» οι φωνές, τα γέλια, τα τραγούδια των νέων τους «θαμώνων».

Εικόνα όμορφη αν μη τι άλλο, για τους ρομαντικούς τουλάχιστον, που μεγάλωσαν με την ιδέα της γειτονιάς ως κέντρο του κόσμου. Και από την άλλη βέβαια το «σκοτάδι» που αντικατέστησε τα άλλοτε φωταγωγημένα καταστήματα εστίασης, τα μπαρ και τα καφέ της πόλης, από τις δώδεκα και μετά, που δημιουργούν μία πρωτόγνωρη, για τα δικά μας τουλάχιστον μάτια, νέα πραγματικότητα δεν την προτιμούμε.

Δύο διαφορετικές και ασύμβατες από τα συνηθισμένα εικόνες που αντικρύζουμε η κάθε μία με την δική της συμβολική και τους δικούς της … φόβους!

Γιατί εντάξει, σεβόμαστε το νέο, σεβόμαστε τον κορωνοϊό, αγαπάμε την ασφάλεια, έχουμε μάθει όμως το κλασικό: ότι επιβιώνουμε με αξιοπρέπεια ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Όταν όμως τα εργασιακά περιβάλλοντα πλήττονται και καμιά παγκόσμια στρατηγική για την εργασία στην μετά κορωνοϊού εποχή υπάρχει, τότε τι;

Ο άνθρωπος λένε όμως είναι ΛΟΓΙΚΟ ΟΝ. Τι λέτε κύριοι;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.