Εκλογολογιας συνεχεια

Για πολλές μέρες υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με σειρά δηλώσεων τόνιζαν ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν πριν η κυβέρνηση ολοκληρώσει τη θητεία της.

Όλοι δε περίμεναν από τον κ. Καραμανλή μιλώντας στη Βουλή για την οικονομία να πάρει θέση ξεκάθαρη και να θέσει ένα τέλος στην εκλογολογία που μόνο κακό συσσωρεύει στην οικονομία της χώρας.

Ο κ. Καραμανλής όμως έκανε το αντίθετο. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η θέση του ήταν ξεκάθαρη όταν αποτεινόμενος στον κ. Παπανδρέου του είπε να προσέχει τι ζητά. Αντί να πάρει ξεκάθαρη θέση, προτίμησε δια της εις άτοπον απαγωγής να απαντήσει, δίνοντας όμως νέα ώθηση για ένα νέο κύκλο συζητήσεων περί πρόωρων εκλογών.

Εξάλλου, αυτό δείχνει και μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό. Το άνοιγμα της συζήτησης περί του εκλογικού νόμου, οι καθημερινές παροχές, όπως το επίδομα θέρμανσης, που μόνο ως παροχές εκλογικές μπορεί κανείς να ερμηνεύσει, δείχνουν ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών είναι ανοιχτό και δεν αποτελεί άσκοπο θέμα που επινοεί η αντιπολίτευση.

Όλα αυτά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Υπό τη σκιά της επιτήρησης η κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης. Ο πρωθυπουργός ζητά συναίνεση από την αντιπολίτευση και την ίδια ώρα ο ελληνικός λαός στενάζει από την οικονομική κρίση.

Και την ίδια ώρα το χειρότερο… Συντηρείται η εκλογολογία… Δυστυχώς…


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.