Εκλογες της …υπομονης

Της έκδοσης

Από τα πρωτόγνωρα των εκλογών που «συναντήσαμε» στην εκλογική μάχη της 26ηςΜαϊου, τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφέρειας, και όπως μπορεί να κρίνει κανείς και από τα σημερινά ρεπορτάζ που δεν αφορούν στο 100% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων της περιοχής μας, ήταν η μεγάλη καθυστέρηση στην ροή των αποτελεσμάτων.
 
Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι ακόμα και σε επίπεδο ευρωεκλογών τα πρώτα λεπτά της 27ηςΜαϊου, το ξημέρωμα της Δευτέρας δηλαδή, στο σύνολο των εκλογικών αναμετρήσεων το μεγαλύτερο ποσοστό ενσωμάτωσης άγγιζε το 40+%.
 
Αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής; Αρχικά η τεράστια δυσκολία του δημοσιογραφικού κόσμου στην μετάδοση αυτών, τόσο σε ζωντανό χρόνο, βλέπε ραδιοφωνικός μαραθώνιος του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», όσο και σε έντυπες εκδόσεις του τύπου της επόμενης ημέρας, που κράτησαν τα τυπογραφεία ανοιχτά έως τις πρώτες πρωινές ώρες και πάλι ωστόσο δίχως τελικά αποτελέσματα ή έστω σαφή εικόνα πέραν της προκήρυξης των εθνικών εκλογών και των «ανοιχτών» μαχών της δεύτερης Κυριακής.
 
Μεγάλες καθυστερήσεις όμως και στο κομμάτι της σταυροδοσίας, ήτοι των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κάθε συνδυασμού και σε κάθε περιοχή, που σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, θα βρίσκονται στα χέρια τόσο των ίδιων, όσο και των λοιπών ενδιαφερομένων από την Τετάρτη και έπειτα.
 
Το άγχος των επικεφαλής λοιπόν μεταβιβάστηκε στο άγχος των υποψηφίων αυτή τη φορά και δη των δημοτικών συνδυασμών, καθότι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατά την χθεσινή ημέρα υπήρχε μία κάποια έναρξη της σχετικής καταγραφής και μετάδοσης, αλλά και πάλι αργή, με αποτέλεσμα να υπάρχει έστω μία σχετική πρώτη εικόνα.
 
Σε τι οφείλεται η καθυστέρηση αυτή; Δεδομένου ότι και λιγοστά ήταν στην Ροδόπη τα τμήματα που κράτησαν τις κάλπες ανοιχτές παραπάνω, σύμφωνα και με την σχετική οδηγία του Αρείου Πάγου, και πολλά μικρά τμήματα υπάρχουν στην περιοχή η καταμέτρηση των ψήφων στα οποία ολοκληρώθηκε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων λίγο μετά τις 12 το βράδυ, δεν μπορούμε να υποθέσουμε, πέραν φυσικά της λογικής πλην όμως όχι τόσο μεγάλης καθυστέρησης που μπορεί να προκύψει από τις τετραπλές κάλπες που στήθηκαν.
 
Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων και σε ό,τι αφορά τους σταυρούς των υποψηφίων συμβούλων, που τουλάχιστον σε κάποιες εκ των υποψηφίων παρατάξεων, προσπαθούν να «υποκλέψουν» πληροφορίες μέσω των σχετικών εκλογικών αντιπροσώπων. Αποτελέσματα ωστόσο που δίνουν μία πρώτη εικόνα αλλά όχι με την ασφάλεια της επίσημης καταμέτρησης.
 
Επομένως υπομονή!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.