Εις μνημην Γιωργου Μπανια η αλλως μια οφειλη καρδιας

Αποχαιρετώντας για πάντα τον γιατρό μας, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες τόσο αναίτια κι αιφνίδια, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να του απευθύνω δυο λόγια αγάπης κι απέραντης εκτίμησης  ως τρυφερό κατευόδιο στο μακρινό ταξίδι του.
 
Αγαπημένε μας γιατρέ, θα θυμόμαστε πάντοτε μ’ ευγνωμοσύνη τη φροντίδα και την επιστημονική δεινότητα με την οποία  περιέβαλλες τη γέννηση των δυο παιδιών μας. Τα πρόσωπά τους θα μας θυμίζουν το γιατρό, το φίλο, τον υπέροχο άνθρωπο, που με γλυκύτητα και περισσή έγνοια ήταν δίπλα μας να μας καθοδηγεί και να νοιάζεται για το καθετί.
 
Είναι, λένε, ευλογημένοι οι άνθρωποι που ο βίος τους μπορεί να μυθολογηθεί μέσα από τις ζωές των άλλων. Κι ο Γιώργος ο Μπανιάς ευλογήθηκε από τη Μοίρα να αποτυπώσει την πορεία του επίγειου βίου του μέσα από εκατοντάδες νέες ζωές που βοήθησε να’ ρθουν στον κόσμο. Αλλά και μέσα από τις ζωές τόσων γυναικών, που φρόντισε με σοβαρότητα, επιστημονική υπευθυνότητα, αλλά και απέραντη τρυφερότητα.
 
Ένας μεγάλος γιατρός, που, όμως ήταν πάνω απ’ όλα ένας μεγάλος Άνθρωπος. Άφησε στις ψυχές μας, στις ψυχές των γυναικών που φρόντισε ιατρικά, ένα τεράστιο αποτύπωμα αγάπης και ιατρικής φροντίδας.
 
«Χαράχτηκε με γενναιοδωρία», όπως λέει κι ο ποιητής, σ’ αυτόν τον κόσμο με καλοσύνη, ευσπλαχνία και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Συμβουλάτορας και ψυχικό απάγκιο σ΄ όποιον προσέφευγε σ’ αυτόν και αποζητούσε τη στήριξή του σε δύσκολες στιγμές του βίου του.
 
Και τώρα που πέρασε στην αντίπερα όχθη, όλοι εμείς που μείναμε πίσω τον αποχαιρετούμε με πόνο κι ευγνωμοσύνη. Ξέρουμε ότι τον περιμένει μια περίοπτη θέση μεταξύ των Δικαίων και των Αγαθών του πέρα κόσμου. Θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε στα παιδιά μας ως έναν ευλογημένο άνθρωπο, που στο πέρασμά του από την πλάση αυτή σκόρπισε αφειδώς καλοσύνη, ευγένεια, συμπόνια, μεγαλοσύνη ψυχής.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.