Ειναι λυση η δημοτικη αστυνομια;

Της έκδοσης

Έχουν «ξοδευτεί» τόνοι μελανιού στην Κομοτηνή, από τον «ΠτΘ» αλλά και συνάδελφα μέσα για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κομοτηνή.

Για το δυσανάλογο του μεγέθους της μικρής μας πόλης πρόβλημα, που τις καθημερινές κρίνεται στην κυριολεξία αβίωτη, τόσο για οδηγούς, πολύ δε περισσότερο για πεζούς, ποδηλάτες κ.ο.κ.

Με χαρά βεβαίως γράφουμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και μεταδίδουμε τα όσα έχουν να κάνουν με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας τόσο στην Κομοτηνή όσο και σε όλους τους Δήμους της χώρας, όπως χαιρετίζουμε και την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην προχθεσινή του συνεδρίαση για την 20μελή σύστασή της, όταν και όποτε βεβαίως το αρμόδιο υπουργείο αποφανθεί σχετικά.

Την ώρα όμως που γράφαμε το σχετικό με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ρεπορτάζ στο κέντρο της πόλης, όπως διαπιστώσαμε επαναλαμβανόταν το ίδιο καθημερινό δυστυχώς φαινόμενο της άναρχης κίνησης και κυρίως στάθμευσης οχημάτων. Με αποκορύφωμα τα τριπλοπαρκαρισμένα οχήματα έμπροσθεν την δημοτικής αγοράς, που ομολογουμένως δεν βλέπουμε συχνά.

Και μοιραία βεβαίως η σκέψη μας πήγε στο κατά πόσο η σύσταση της δημοτικής αστυνομίας και η στελέχωσή της με επαρκή αριθμό αστυνομικών θα αποτελέσει λύση στο πρόβλημα, το οποίο όχι απλώς δεν καταπολεμάται αλλά ίσα ίσα διογκώνεται. Όπως το θράσος των οδηγών που στην κυριολεξία αφήνουν το όχημά τους στην μέση του δρόμου, αδιαφορώντας για τα όποια προβλήματα αυτό μπορεί να δημιουργήσει.

Η  λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει και ορθώς οι αρμόδιοι πίεσαν και φαίνεται πως κέρδισαν την «επαναφορά» της, ωστόσο δεν μπορεί στο μυαλό και την λογική μας αυτή να λειτουργήσει ως πανάκεια.

Γιατί τέτοια δεν θα είναι! Είναι άλλωστε όπως πολλάκις έχουμε γράψει ζήτημα παιδείας, κοινωνικής και ατομικής ευθύνης αλλά και σεβασμού απέναντι στον/στους συμπολίτες μας, που δυστυχώς η καθημερινότητα αποδεικνύει ότι υπολειπόμαστε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.