Εικονες ντροπης

Όλα όσα συνέβησαν την Πέμπτη το βράδυ έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής αποτελούν πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών και δείχνουν μια κοινωνία φοβισμένη. Μια κοινωνία που δεν θέλει να δει και να ακούσει τις φωνές διαμαρτυρίας των παιδιών της. Μια κοινωνία που τον τελευταίο καιρό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά κυρίως οι κυβερνώντες της προσπαθούν να της εμφυσήσουν το φόβο και να την στρέψουν ενάντια στα παιδιά της, στο μέλλον της.

Ο πολιτικός τόνος της πορείας των φοιτητών όμως, διέψευσε και όσα παπαγαλάκια έσπευσαν να μιλήσουν για γενικευμένες καταστροφές, πλιάτσικο και τυφλή βία. Και εδώ αποδεικνύεται η σκοπιμότητα των μηνυμάτων που εστάλησαν σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσουν τα φοβικά σύνδρομα της κοινωνίας και να φέρουν στην επιφάνεια τα αντιδραστικά αντανακλαστικά της.

Κάποιοι προσπάθησαν έτσι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους παίζοντας το γνωστό ρόλο του «αγανακτισμένου πολίτη», δημιουργώντας κλίμα έντασης.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και την απόπειρα τρομοκράτησης του λαού, με σενάρια «έκτακτης ανάγκης» και ομάδες τραμπούκων, θεωρούμε ότι η πορεία των φοιτητών αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση. Τα παιδιά έδωσαν μαθήματα κόντρα στις πολιτικές που τους απαξιώνουν. Κόντρα στις πολιτικές που προσπαθούν να τους εκφοβίσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.