Ευτυχως εχει χρυσες εφεδρειες

Της έκδοσης

Χθες οι βουλευτές είχαν επαφές με τους ιθύνοντες του ΕΛΓΑ και οι αυτοδιοικητικοί τους συνόδευσαν τα κλιμάκια στις επιτόπιες επισκέψεις τους, μετά τις ζημιές που σημειώθηκαν από το χαλάζι την Πέμπτη. Με τέτοια αντανακλαστικά και τόσο ενδιαφέρον νομίζουμε πως η πολυθρύλητη στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής είναι εξασφαλισμένα. Δεν έχουμε να αμφιβάλλουμε για τίποτα. Τι, όχι;

Και ενώ στον μικρό μας τόπο συνέβαιναν αυτά στον μικρό μας τόπο, άλλοι έψαχναν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και δεν τον έβρισκαν πουθενά. Όπως ας πούμε ο επικεφαλής της παράταξης «Κομοτηνή Δυνατά» που έγραφε επιστολή για τον Νότη Μηταράκη, αλλά τελικά θα την πάρει ο επόμενος, ο Γιάννης Οικονόμου. Τώρα αν του απαντήσει μην μας ρωτάτε. Φανταζόμαστε ότι όπως και ο «παραιτηθείς» κάποια στιγμή και αυτός θα πρέπει να πάει τις διακοπές του για να ξεκουραστεί. Και οι επιστολές ξεχνιούνται εύκολα σε συρτάρια ή φακέλους ηλεκτρονικού ταχυδρομίου.

Ας μην αδικούμε όμως και τον κ.Μηταράκη στις λίγες μέρες της θητείας του κατάφερε να επιδείξει έργο. Από το αλαλούμ των προθέσεων για την πανεπιστημιακή αστυνομία, μέχρι τις αστειότητες με την έφιππη αστυνομία. Λυπούμαστε μόνο που με τις φωτιές δεν κατάφερε να ‘ρθει στον Έβρο και να φωτογραφηθεί κι αυτός με τον φράχτη στο φόντο, όπως σκόπευε.

Ό,τι και να πει πάντως κανείς, ένα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: ότι το rotation που έκανε ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα έπιασε τόπο. Από πού να το πιάσουμε; Από τα πληρώματα ασθενοφόρων του Χρυσοχοΐδη, τον τουρισμό στη χώρα που φαίνεται να υποχωρεί; τις πυρκαγιές και τη διαχείριση Κικίλια; Την ακρίβεια που έφταιγε η υπηρεσιακή κυβέρνηση κατά Άδωνι Γεωργιάδη; Και όλα αυτά σε μόλις ένα μήνα. Δεν πτοούμαστε όμως αυτή η κυβέρνηση έχει χρυσές εφεδρείες και επομένως θα τα καταφέρει και στην υπόλοιπη τετραετία το ίδιο καλά.

Ευτυχώς που ο πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μηταράκη ανακοίνωσε γρήγορα το όνομα του διαδόχου του, γιατί αν αργούσε κάποιοι στη Θράκη θα περίμεναν πάνω από το τηλέφωνό τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.