Εχω κι εγω φιλους Ελληνες…

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΩΡΙΑΤΗΣ

Οι Έλληνες και οι Τούρκοι, όπως έχω γράψει και παλαιότερα, είναι δύο λαοί «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα». Έχουν την ίδια νοοτροπία, τα ίδια «κολλήματα» και τον ίδιο σάπιο ιδεαλισμό τους.
 
Έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, όπως όλοι οι λαοί. Η φιλοξενία, ας πούμε, είναι ένα απ’ τα καλά που έχουν. Η παρέα και το μουχαμπέτι, ένα άλλο.
 
Όσον αφορά τα κακά, η παράνοια να βλέπουν παντού εχθρούς που θέλουν να τους εξαφανίσουν, είναι ένα απ’ αυτά. Όπως επίσης, ο «σάπιος» μεγαλοϊδεατισμός για τους μεν, και ο κούφιος νεοοθωμανισμός για τους δε.
 
Μια απ’ τις περίφημες ατάκες, στην Τουρκία, μετά από το καθετί κακό που συμβαίνει είναι, το «όλα αυτά είναι παιχνίδια των ΗΠΑ» ή καμιά φορά του Ισραήλ.
 
Τη βδομάδα που μας πέρασε, γελάσαμε πάρα πολύ στο διαδίκτυο που ένας τύπος με IQ μπατονέτας (σαν αυτών του «Θρακικού Παρατηρητηρίου» που εδώ και δύο μήνες με στοχοποιούν τακτικά) έγραφε για την Marksist.org (η ηλεκτρονική εφημερίδα του Επαναστατικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος – DSP της Τουρκίας, που ένας απ’ τους αρθρογράφους της είμαι εγώ) ότι χρηματοδοτείται απ’ τη MOSSAD και πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τα «κρυφά μηνύματα που περνάει»…
Και ο φίλος Αχμέτ Ντεμίρελ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μάρμαρα, τον ειρωνευόταν λέγοντας πως «αν μαζέψεις το 3ο γράμμα απ’ τη πρώτη γραμμή, το 4ο γράμμα απ’ την 7η … βγάνει “Καλημέρα Ισραήλ”. Έχει δίκιο ο κύριος!»
 
Το ίδιο κάνουν και τα δικά μας τα εθνίκια εδώ.
 
«Ο Μουσταφά Τσολάκ μπορεί να είναι αριστερός και να μην έχει καμιά σχέση με κανέναν εθνικισμό, αλλά υποστηρίζει ότι το 90+% των μειονοτικών δηλώνουν Τούρκοι. Άρα είναι και αυτός Τούρκος. Άρα, για να είναι Τούρκος, είναι άνθρωπος του Προξενείου. Για να είναι άνθρωπός του Προξενείου, είναι ανθέλληνας!»
 
Τόσο απλά. (Βέβαια με την μέθοδο του φίλου Ντεμίρελ, μαζεύοντας γράμματα απ’ τα άρθρα μου, μπορείτε να βγάλετε και το μήνυμα: «Ζήτω η μητέρα πατρίδα!». Αλλά πρέπει να δουλέψετε λίγο παραπάνω…)
 
Ένα άλλο «κλισέ» των εθνικιστών στην Τουρκία είναι: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Κούρδους. Έχω φίλους Κούρδους. Εγώ είμαι κατά του ΡΚΚ και της τρομοκρατίας.»
 
Όταν ακούς αυτό καταλαβαίνεις ότι ο τύπος απέναντι σου είναι κουρδοφάγος, ρατσιστής.
 
Το ίδιο και εδώ: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους. Μια χαρά ζούμε μαζί. Έχω φίλους μουσουλμάνους. Αλλά όλοι τους καθοδηγούνται απ’ τη Τουρκία».
 
Όταν ακούς αυτό, επίσης, να είσαι σίγουρος πως ο κύριος αν δεν είναι ψηφοφόρος της ναζιστικής συμμορίας, είναι θαυμαστής του Ν. Κοτζιά!
 
Να κλείσω με Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος». 

Για τον Γιώργο

Αγαπητέ Γιώργο,
Οι άνθρωποι όταν δεν έχουν επιχειρήματα να σ’ απαντάνε πολιτικά, βαράνε «κάτω απ’ τη μέση». Η χυδαία επίθεση και η λάσπη εις βάρος σου, δε θα πιάσει τόπο. Γιατί η ηθική και οι αξίες της Αριστεράς, που επικαλούνται οι κύριοι, δεν υπάρχουν στους ίδιους.
Αν και –κατά την ταπεινή μου άποψη– άργησες, έκανες το σωστό. Γραψ’ τους στα παλιά σου τα παπούτσια και προχώρα! Έχουμε ν’ αλλάξουμε πολλά. Θα τα πούμε στο δρόμο… 

Για τους εθνοφύλακες

Ύστερα απ’ το προηγούμενο μου άρθρο, οι «Εθνοφύλακες Ροδόπης» έστειλαν μήνυμα που έλεγε πως… δεν έχουν καμιά σχέση με τον «Ιερό Λόχο» και να το διορθώσω. Κάποιοι δε απείλησαν με μήνυση.
 
Θέλω να τους ενημερώσω πως εγώ αντέγραψα την είδηση του «Ιερού Λόχου» όπου οι κύριοι αυτοί αναφέρουν πως την άσκηση αυτή στην Ξάνθη την έκανε «Η ομάδα (ΚΔ) της Εθνοφυλακής».
 
Αν έχουν παράπονα, να πάνε στον «Ιερό Λόχο» και αν τους δυσφημεί κανείς, όπως ισχυρίζονται, αυτός δεν είμαι εγώ ή ο «ΠτΘ» αλλά ο «Ιερός Λόχος». Να πάνε να μηνύσουν αυτούς. 

Ο «αριστεροχωριάτης» τέλος

Η στήλη «Ο αριστεροχωριάτης», κάπου εδώ παύει να υπάρχει.
 
Ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση του «ΠτΘ» που μου έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθώ στους συνανθρώπους μου τόσους μήνες, αντέχοντας όλες τις βρισιές, τις καταγγελίες και τις απειλές. Δεν θέλω να τους αφήσω σε δύσκολη θέση πια.
 
Αλλά το μεγαλύτερο ευχαριστώ, το χρωστάω σε σας τους αναγνώστες μου, που με τη στήριξή σας μου δώσατε δύναμη.
 
Ελπίζω να συναντηθούμε κάπου αλλού, σύντομα… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.