Δυο χρονια Νεας Διακυβερνησης

Δύο χρόνια έκλεισε η Νέα Διακυβέρνηση. Δύο χρόνια που ήταν αρκετά για να διαπιστώσει ακόμη και ο πλέον δύσπιστος την αντιλαϊκή πορεία της κυβέρνησης. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των τραπεζών, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των υπερωριών και της υπερωριακής αμοιβής, η ανατροπή του ασφαλιστικού καθεστώτος στις τράπεζες, η υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, είναι ορισμένα από τα αντεργατικά μέτρα που προώθησε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων της. Σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι πρέπει να συνυπολογίζουν τη διετή εισοδηματική πολιτική, με αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό, και την επιχείρηση καταστολής των αγώνων τους, με κορύφωση την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.

Απ’ την άλλη πλευρά, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, η κυβέρνηση έδωσε στο μεγάλο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, νέα κίνητρα.

Μπροστά στις ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να εξαγάγουν τα δικά τους συμπεράσματα με αφορμή τη συμπλήρωση αυτής της διετίας. Και κυρίως πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο με αγώνα θα μπορέσουν να κρατήσουν τα κεκτημένα. Γιατί δυστυχώς ο αγώνας σήμερα αφορά κατακτήσεις αιώνων που θεωρούνταν αυτονόητες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.