Διπλη στηριξη

Διπλή η στήριξη χθες στην Κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας αλλά και στην επιβολή νέων μέτρων. Η μία στήριξη προήλθε από τις Βρυξέλλες, από τον κ. Αλμούνια και η δεύτερη από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά.

 

Η στήριξη από τις Βρυξέλλες ήρθε διά στόματος Χ. Αλμούνια, ο οποίος προανήγγειλε ουσιαστικά την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας από την Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι οι στόχοι για τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων είναι «φιλόδοξοι αλλά εφικτοί»

 

Λίγες ώρες αργότερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς επανελάμβανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συναινεί στην εφαρμογή του σχεδίου σωτηρίας της οικονομίας – «πάρτε μέτρα, ξεκολλήστε, θα σας στηρίξουμε», ήταν η εμφατική παρότρυνση που απηύθυνε στον πρωθυπουργό.

 

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για την κατάσταση της οικονομίας. Φυσικά απόλυτη συναίνεση δεν εξασφάλισε γιατί τα κόμματα της αριστεράς δεν δέχθηκαν την ιδέα της συστράτευσης.

 

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ουσιαστικά έχει εγκριθεί και η κυβέρνηση καλείται να το εφαρμόσει με ταχείς ρυθμούς. Και με τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.