Διπλη ορκωμοσια για Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ και Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης στις 17 Δεκεμβριου

Της Έκδοσης

Στις 17 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στην Κομοτηνή, αν και η τελετή θα είναι πιο grande από τις προηγούμενες χρονιές, μιας και θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, που έχει και τον απαραίτητο χώρο.

Οι προηγούμενες ορκωμοσίες, να θυμίσουμε, έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην παλιά Νομαρχία, αλλά ήδη εδώ και εβδομάδες τα στελέχη της παράταξης είχαν αποκλείσει αυτή την περίπτωση, μιας και συνήθως οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μαζί με τις οικογένειές τους, δυσκολευόταν να χωρέσουν στην αίθουσα.

Με 700 θέσεις, μάλλον αυτό το πρόβλημα θα αποφευχθεί, και σίγουρα θα μπορέσουν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι να κινηθούν πιο ελεύθερα.

Βέβαια την ίδια μέρα, εκτός απροόπτου, θα λάβει χώρα και η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, μιας και οι ημερομηνίες που μας προσδιόρισαν τα στελέχη της εκ νέου δημοτικής αρχής είναι ή η 16η ή η 17η Δεκεμβρίου.

Συνήθως όμως προτιμάται η Κυριακή, και έτσι όποιος έχει κοντινούς ανθρώπους τόσο στο Δημοτικό, όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα πρέπει να ετοιμάζεται για μια ζωηρή Κυριακή.

Το μόνο θετικό είναι πως η ορκωμοσία του Περιφερειακού θα λάβει χώρα το απόγευμα (έχει και cocktail party μετά) και του Δημοτικού μάλλον το πρωί, οπότε αν θέλετε να τα παρακολουθήσετε και τα δύο, μπορείτε, και στο μεταξύ μπορείτε να κάνετε και μερικά ψώνια, μιας και θα είναι ανοιχτή η αγορά, να τονωθεί λιγάκι και η τοπική οικονομία.

Βέβαια θα μπορούσαν τα δύο συμβούλια, μιας και βρίσκονται στην ίδια πόλη και τώρα με το Μέγαρο έχουμε το χώρο, να κάνουν μαζί την ορκωμοσία, να μην τρέχουν και οι άνθρωποι, και να δείξουν τις στενές σχέσεις μεταξύ του Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης, που πρέπει να υπάρχουν για το καλό του τόπου. Ίσως την επόμενη φορά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.