Διασταση αποψεων για τα τραπεζοκαθισματα

Της έκδοσης

Τα ζητήματα που προέκυψαν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Ελευθερίων, από την παρουσία των τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία, αλλά και την γενικότερη κατάσταση εκεί, έθιξαν εντός του Δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής δύο σύμβουλοι της παράταξης “Πολη-τική Ανατροπή”, ο κ. Ανέστης Στρατιάδης και ο κ. Γιώργος Λουτατίδης,

Ο κ. Στρατιάδης, με αφορμή παραχωρήσεις χώρων από το Δήμο σε καταστήματα για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (εκτός πλατείας) σημείωσε πως φαίνεται η κατάσταση να έχει ξεφύγει από τα όρια της νομιμότητας σημειώνοντας πως ενώ κατανοεί την ανάγκη των επιχειρηματιών, θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος, ή καλύτερα αυτοέλεγχος.

Παράλληλα και ο κ. Λουτατίδης, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή τα παγκάκια στην πλατεία, έχουν κυκλωθεί από τα τραπεζοκαθίσματα, κάτι που θεωρεί ότι ουσιαστικά στερεί τη δυνατότητα σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που συχνάζουν την πλατεία, να καθίσουν σε αυτά.

Η απάντηση ήρθε όχι από τη διοίκηση, αλλά από τον κ. Αντώνη Γραβάνη, υπό την ιδιότητά του, πέρα του Δημοτικού Συμβούλου, και του Προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Θύμισε πως πάγια θέση τους είναι να υπάρχουν κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται, ώστε να μην έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό, και απέδωσε την κατάσταση που επικρατεί στο πλαίσιο το οποίο έχει καθοριστεί λόγω κορωνοϊού.

Θύμισε δε πως η λειτουργία της εστίασης, ζωντανεύει μια περιοχή, φέρνοντας ως παράδειγμα τους δύο πεζοδρόμους της πόλης: την Βενιζέλου, από τη μία που η κίνηση συνεχίζει ακόμα και τα βράδια, αφού κλείσουν τα καταστήματα, και την Ερμού από την άλλη, που έχει άπλετο χώρο αλλά όχι εστίαση, και μετά τις 21.00 δεν κυκλοφορεί κανένας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.