Διαρκες εγκλημα

Σε έξαρση τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη το φαινόμενο των διατροφικών κρίσεων. Η μια πιο σημαντική από την άλλη και το πρόβλημα που προκύπτει στην γενικότερη υγιεινή του ανθρώπου, ολοένα και μεγαλύτερο. Τρελές αγελάδες, αφθώδης πυρετός, νόσος των πουλερικών, δημιουργούν πανικό στους ανθρώπους και αποδεικνύουν πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη φύση, η οποία μας εκδικείται με τον τραγικότερο τρόπο. Μας εκδικείται για τα εγκλήματα που κάνουμε εις βάρος της, για την έλλειψη σεβασμού απέναντί της.

Το ερώτημα που προκύπτει κάθε φορά είναι πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίζει ο «βιασμός» της φύσης και παράλληλα να μην υπάρχει πρόβλημα για την δημόσια υγεία;

Τις τελευταίες ημέρες για μία ακόμη φορά ένα κύμα ανησυχίας ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη που αντιλαμβάνεται ότι ο «βιασμός» αυτός δεν είναι χωρίς συνέπειες για το «βιαστή». Οι συνεργοί σε αυτό το διαρκές έγκλημα είναι πολλοί.

Βέβαια η κορυφαία ευθύνη ανήκει σε εκείνους που υποτίθεται ότι είναι υποχρεωμένοι να μας προστατεύουν και οι οποίοι όμως αποφεύγουν εν ονόματι της ελευθερίας της αγοράς να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και ξεχνούν τους προβλεπόμενους ελέγχους.

Από τη μία η αγοραία λογική που αναγάγει το κέρδος σε ύψιστο αγαθό και από την άλλη η ανεξέλεγκτη εισβολή της Χημείας, της Γενετικής της Βιολογίας στη διατροφική αλυσίδα που οδηγούν σε ένα εφιαλτικό «βιασμό» της φύσης. Με οδυνηρές συνέπειες, που τις διαπιστώνουμε μονίμως εκ των υστέρων και χωρίς να είμαστε καν σε θέση να τις προσδιορίσουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.