Διαμαρτυρια απο τους δικηγορους της Ροδοπης για το νεο φορολογικο

Της Έκδοσης

Την αντίθεσή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εξέφρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου, ημέρα συζήτησής του στην ολομέλεια της Βουλής, οι Δικηγόροι της Ροδόπης, με διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Οι δικηγόροι της Ροδόπης, μαζί με τους συνάδερφους τους όλης της χώρας, αντιδρούν στην εισαγωγή του φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος σε όλους τους  ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, τονίζοντας πως αυτό θα υποχρεώσει πολλούς από αυτούς να σταματήσουν να εργάζονται.

Οι Δικηγορικοί σύλλογοι βρέθηκαν σε αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο στην πρώτη γραμμή, με τις δυναμικότερες κινητοποιήσεις, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που πλήττονται.

Θεωρούν δε πως η κυβέρνηση, αντί να αξιοποιεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, τους φορολογεί όλους οριζόντια, δημιουργώντας αδικίες και ανισότητες, και παρά τις αλλαγές, τονίζουν μάλιστα πως ακόμα και οι προβλέψεις για τη διενέργεια ελέγχου προς αμφισβήτηση του τεκμηρίου δεν είναι εφαρμόσιμες.

Για αυτό και πραγματοποιήσαν την κινητοποίηση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, αναρτώντας πανό λέγοντας «Όχι στην απαξίωση της Δικαιοσύνης, όχι στην εξαθλίωση του Δικηγόρου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.