«Δεν ενιωσα οτι εκανα κατι διαφορετικο»

Της έκδοσης

Στα όσα ζοφερά ακούμε διαβάζουμε μαθαίνουμε κάθε μέρα, υπάρχουν κι εκείνες οι μικρές χαραμάδες τρυφερότητας, αγάπης και ζωής που μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Όπως η πράξη της ακτινολόγου στην ογκολογική μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του νοσοκομείου «Ελπίδα» Ευτέρπης Κωνστανταρογιάννη που μπήκε μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο.

Όπως ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook, το βρέφος, το οποίο το είχε εγκαταλείψει η μητέρα του, έπρεπε να κάνει μια εξέταση στον αξονικό τομογράφο στο «Ελπίδα». Όμως για να γίνει σωστά η εξέταση, έπρεπε το βρέφος να είναι ακινητοποιημένο. Έτσι η ακτινολόγος, δείχνοντας τρομερή ενσυναίσθηση, μπήκε στον αξονικό τομογράφο αγκαλιά μαζί με το μωρό, «τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη» όπως είπε, ώστε να μοιραστεί η ακτινοβολία και να μην απορροφηθεί όλη από το παιδί.

«Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας», κατέληξε στην ανάρτησή της η ακτινολόγος.

Ολόκληρη η ανάρτηση της ακτινολόγου 

«Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!! Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.

Θεώρησα σωστό (τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη) να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε και η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας. Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας… και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό,τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο. Καλημέρα με πολλή αγάπη».

Η ανάρτηση έκανε γρήγορα τον γύρω του διαδικτύου και, όπως συμβαίνει, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κλήθηκε να μιλήσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το αδαμάντινο του χαρακτήρα της. «Εγώ έκανα μια ανάρτηση που δεν περίμενα να έχει τέτοιο αντίκτυπο, γιατί αποτελεί καθημερινότητα όλων μας. Είναι τιμή μου που εργάζομαι στο νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη από το πόστο του τεχνολόγου-ακτινολόγου», τόνισε αρχικά η κ. Κωνστανταρογιάννη.

Σε ερώτηση για το αν του έδωσε την προστασία που έλλειπε από τη μητέρα του, η ακτινολόγος επισήμανε: «Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό. Μπορεί για παράδειγμα να έρθει μια μητέρα που είναι έγκυος και να μην μπορεί να μην στον αξονικό τομογράφο, πάλι θα κρατήσω εγώ το παιδί αγκαλιά για να μπούμε μέσα για την εξέταση, όπως και οι συνάδελφοι το ίδιο. Είναι αρκετά τα παιδάκια που βρίσκονται εδώ στην ογκολογική μονάδα».

Και την πιστεύουμε όταν λέει ότι δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτά που κάνει κάθε μέρα στην εργασία της. Όμως προσέφερε και υπενθύμισε κάτι διαφορετικό, κάτι πολύ πιο ουσιαστικό, από αυτό που «καταναλώνουμε κάθε μέρα».  Γιατί μας έδειξε πως υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι. Και μάλιστα θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι οι περισσότεροι. Ή αν προτιμάτε περισσότεροι από αυτούς που συνήθως μας δείχνουν τα κανάλια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.