Δεν ειναι ολα προς πολιτικη εκμεταλλευση

Της έκδοσης

Οι προεκλογικές συζητήσεις έχουν «ανάψει» για τα καλά, τόσο εντός όσο και εκτός του ελληνικού κοινοβουλίου. Πέραν των υποψηφίων, φερέλπιδων και μη, οι συζητήσεις διευρύνονται πλέον και στους πολίτες με τις απόψεις να διίστανται ως προς τον νικητή της κάλπης. Αυτό επί του οποίου δεν χωρά ωστόσο αμφισβήτησης ή για να το ορίσουμε πιο σαφώς αποτελεί κοινό τόπο του συνόλου των συμμετεχόντων στις συζητήσεις αυτές είναι τα όσα θα ακούσουμε σε επίπεδο παροχολογίας και υποσχέσεων. Το γράφαμε άλλωστε και στο εκδοτικό μας σημείωμα στο τελευταίο επετειακό τεύχος του 2022.

Μπροστά σε μία τέτοια συζήτηση τύχαμε την Τετάρτη με τους συνομιλητές θέλοντας προφανώς να διακωμωδήσουν τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα αναβιώσουν πολλές φορές στιγμές όπως αυτές της γνωστής ελληνικής ταινίας «Υπάρχει και Φιλότιμο» με τον εξαιρετικό Λάμπρο Κωνσταντάρα στην θέση του πολιτευτή που ακόμα και «θάλασσα» υποσχέθηκε.

Ωστόσο όπως αμφότεροι οι συνομιλητές υπογράμμισαν υπάρχουν και κάποια θέματα, εθνικής σημασίας τα οποία δεν προσφέρονται ούτε για παροχολογία και ευχολόγια πολύ δε περισσότερο για πολιτική εκμετάλλευση, καταλήγοντας ως καλύτερο παράδειγμα των τελευταίων ημερών, λόγω επικαιρότητας, το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Και εκεί που είπαμε να αφήσουμε το θέμα εκεί να πλανάται απλά ως μια κάποια θετική αύρα στον Βρετανικό Τύπο, πετάγονται μπροστά μας οι χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που συνοψίζονται – σε τίτλους-  ως εξής: «Κυριάκος Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές θα μπορέσουμε να πετύχουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Δια του λόγου το αληθές ο Πρωθυπουργός όντως αναφέρθηκε στο δύσκολο του εγχειρήματος και στην συστηματική δουλειά που έχει γίνει από πλευράς κυβέρνησης και μέχρι εδώ ουδεμία διαφωνία, ωστόσο όντως έδωσε «εσάνς» προεκλογική λέγοντας στην συνέχει πως «εφόσον ο ελληνικός λαός μάς εμπιστευτεί και πάλι μετά τις εκλογές, πιστεύω ότι τελικά αυτόν τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε, με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς κόκκινες γραμμές που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν θέσει, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα την ανάγκη να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο από το να βλέπουμε και να απολαμβάνουμε, όχι εμείς οι Έλληνες μόνο, αλλά όλοι, και οι επισκέπτες, αυτό το παγκόσμιο, το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στην ολότητά του στον φυσικό χώρο, που δεν είναι άλλος από το Μουσείο της Ακρόπολης, στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης».

Όπως είπαν και οι προαναφερθέντες συνομιλητές σε κάποιες εκ των περιπτώσεων είναι τελικά καλύτερα να «υπόσχεσαι θάλασσα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.