Δεν αντεχουμε αλλο
Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά σήμερα στη Θεσσαλονίκη εν όψει της παρουσίας του πρωθυπουργού και της ομιλίας του. Παραδοσιακά η ομιλία του Πρωθυπουργού στις παραγωγικές τάξεις στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ δίνει το στίγμα του κυβερνητικού οικονομικού προγράμματος της νέας περιόδου.
Οι διαδοχικές αποκαλύψεις για σκάνδαλα, το ζοφερό τοπίο που προκαλεί η κατάσταση της οικονομίας και οι συνεχιζόμενες έριδες μεταξύ των υπουργών συνθέτουν ένα σκηνικό που δίκαια απογοητεύει το λαό. Από την άλλη η δραματική μείωση όλων των κοινωνικών δεικτών της χώρας, τα ποσοστά ανεργίας εξοργίζουν το λαό. Η εμφάνιση του κ. Καραμανλή, δυστυχώς για αυτόν, στη ΔΕΘ μοιάζει με γολγοθά.
Γιατί ο κ. Καραμανλής φέτος θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ χωρίς ίχνος ανοχής από τα ΜΜΕ και τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας, καθώς έχει πλέον συμπληρώσει τεσσεράμισι χρόνια στην εξουσία και δεν έχει πειστικές δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα έργα της περιοχής αλλά και για τα πενιχρά αποτελέσματα στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.
Τον κ. Καραμανλή περιμένουν εφέτος στη ΔΕΘ εκρηκτικές κινητοποιήσεις από συνδικαλιστές και εργαζομένους στις ΔΕΚΟ και έντονη αμφισβήτηση της πολιτικής την οποία ακολουθεί σε βασικούς τομείς.
Αναγκαστικά λοιπόν ο Πρωθυπουργός θα καταφύγει και πάλι σε διακηρύξεις περί πάταξης της διαφθοράς και ρηξικέλευθων αλλαγών, για να αποφύγει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις για παροχές στο μέλλον αλλά και για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
