Δαδια σε κριση

Θα ψωνίσουμε φέος χωρίς κάρτες, μπορεί να παραλείψουμε –πάλι- να πληρώσουμε ΔΕΗ και νερό, το κάνουν πολλοί Έλληνες τελευταία μαθαίνουμε, σχολεία κλείνουν και συγχωνεύονται και στη Θράκη και δη στον Έβρο, η ΕΒΖ απειλείται και ψάχνει τόπο… μετατάξεων -από ό,τι λέγεται- των εργαζομένων, για την ΕΝ.ΚΛΩ. πάλι ίδια και… σιωπηλά τα Χριστούγεννα, τα δώρα θα είναι… άδωρα και άλλες ιστορίες. Ακόμη κι ο Τριβιζάς θα ζήλευε τέτοιο σουρεαλισμό στη χώρα μέρες που είναι!

 

Στον κυκεώνα των εξελίξεων μπορεί να μην συγκαταλέγεται ο χειμερινός τουρισμός –μια που ο καιρός μας προδιάθεσε θετικά εμάς και τους ξενοδόχους στα χειμερινά θέρετρα και κάπου θα πάμε, λένε τα στοιχεία, να δούμε χιόνι έστω και με λίγα χρήματα- ωστόσο ο περιβαλλοντικός τουρισμός δεν φαίνεται να αποδίδει πολλά ούτε να θεωρείται αρκετά δημοφιλής σε μια περιοχή που κατεξοχήν αυτόν έχει να προβάλλει, όπως η Θράκη.
Σε κρίση λοιπόν, όπως είχε προβλεφθεί από τις αρχές του 2010 και το Δάσος της Δαδιάς και η δυνατότητα επισκεψιμότητάς του.

 

Κλειστές πόρτες βρίσκουν πλέον οι επισκέπτες του Κέντρου Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης του εθνικού πάρκου.
Ξεναγός δεν υπάρχει, χάρτες επίσης, ενημερωτικά φυλλάδια δεν τυπώνονται, οι ξενώνες έγιναν μπαλάκι μεταξύ δήμου και φορέα και γενικά η στάση πληρωμών έπληξε το πολύ σημαντικό αυτό κομμάτι που έχει ο Έβρος να προβάλλει.
Οι πέντε εργαζόμενοι του Φορέα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας καθώς δεν έχουν πληρωθεί.
Τηλέφωνα νεκρά και και Internet επίσης καθώς ο Φορέας Διαχείρησης δεν έχει χρήματα ή τουλάχιστον δεν του τα δίνουν.
Λίγο μόλις καιρό μετά τη βράβευση του WWF για το έργο της στη Δαδιά, η δυσαρέσκεια του κόσμου δεν είναι μικρή, γιατί η επίσκεψη στο δάσος ήταν μια συνήθεια για τους ντόπιους και επιβεβλημένος σκοπός για τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ρευστότης μηδέν, δεν κινείται τίποτα, όπως και στην υπόλοιπη αγορά. Εδώ όμως δεν είναι αγορά, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου.

Μοναδική δυνατότητα, λέει, των τουριστών είναι η επίσκεψη στο παρατηρητήριο αρπακτικών… Κι εκεί βέβαια εθεάθησαν νεκρά πουλιά και σκουπίδια το καλοκαίρι…
Για κοιτάξτε καλά να δούμε ποιους όμως από τους… γύπες θα αναγνωρίσετε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.