Χρονια Πολλα μανουλες

Γνώμη

Τιμούμε και φέτος την μητέρα παρόλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι. Ιδιαίτερα οι μητέρες επιφορτίσθηκαν με νέα καθήκοντα και υποχρεώσεις πλέον των ως τώρα γνωστών. Σε δημοσκόπηση έγκριτου αμερικάνικου μέσου παρουσιάσθηκαν οι απαντήσεις στο ερώτημα τι επιθυμούν οι μητέρες στην φωτεινή γιορτή προς τιμήν τους.  Οι απαντήσεις εκτός των άλλων περιλάμβαναν τα εξής, υγεία για την οικογένειά τους, να μην γκρινιάζουν τα παιδιά τους την ημέρα αυτή, να έχουν ένα ραντεβού με τον σύζυγο ή απλά να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εν μέσω πανδημίας, προτεραιότητα, όπως διαπιστώνουμε, πάνω από όλα η σχέση τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αυτή την μέρα τιμούμε και ανταποδίδουμε αυτή την αγαπητική σχέση στην μάνα συνεχίζοντας μια μακραίωνη παράδοση που ξεκινά από την αρχαιότητα, συνεχίζεται στην ορθόδοξη παράδοση με την τιμή στην Παναγία την μητέρα όλων μας κατά την γιορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου), ημέρα που η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ να πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία όπως συνεχίζουν να κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός) αλλά και παγκόσμια με την γιορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Χρόνια σας Πολλά και φέτος μανούλες και υποσχόμαστε να σας τιμούμε, όπως τιμούμε και την Παναγία μας,  όχι μια φορά αλλά κάθε μέρα.

Χρόνια Πολλά!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.