Χρονια πολλα και «Εξυψωτικα» (+Βιντεο)

Της έκδοσης

Τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής ύπαρξης και δημιουργίας, γιόρτασε το βράδυ της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου, η ερασιτεχνική κινηματογραφική ομάδα της πόλης μας “MAIK Productions”. Μαζί με τον βασικό της συνοδοιπόρο τα τελευταία χρόνια, και εξίσου σημαντικού πυλώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας της πόλης μας, το θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής» που γιόρτασε τα 10 του χρόνια.
 
Μία γιορτή 20 και πλέον χρόνων ανεξάρτητης κινηματογραφικής παραγωγής, 20 και πλέον χρόνων της εθελοντικής συνεισφοράς, της κατάθεσης ψυχής – και σώματος πολλές φορές- ανθρώπων ταγμένων στην τέχνη του κινηματογράφου, ανεξαρτήτως οικονομικών και λοιπών «εισφορών» γεγονός άλλωστε που διέπει την λειτουργία της ΜΑΙΚ από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έως και σήμερα.
 
Δεν θα μπορούσε άλλωστε  να γίνει και διαφορετικά σε μία πόλη του μεγέθους της Κομοτηνής, αλλά και με βάση τις αρχές, το ήθος και τον ρομαντισμό που συνεχίζει να διέπει τους ανθρώπους που ίδρυσαν, πέρασαν και παραμένουν έως και σήμερα την ομάδα.
 
Ο «ΠτΘ» γιόρτασε μαζί τους, όπως άλλωστε με κάθε ομάδα ανθρώπων, συμπολιτών μας και μη, που κρατούν αμετάβλητη στον χρόνο και τις συνθήκες την αγάπη και την πίστη τους σε αυτό που υπηρετούν. Ειδικά όταν αυτό εμπεριέχει τον πολιτισμό, στην γενικότερη και ειδικότερη έννοιά του, καθότι ανέκαθεν ήμασταν υπέρμαχοι της άποψης που λέει ότι ο πολιτισμός και η κουλτούρα που αυτός δημιουργεί είναι τα στοιχεία αυτά που κρατούν «όρθιες» κοινωνίες και ανθρώπους και μας επιτρέπουν σε καιρούς όπως οι σημερινοί να στεγάζουμε την ανθρωπιά μας και να την εκφράζουμε.
 
Η ΜΑΙΚ Productions και το εργαστήρι «Επί Σκηνής» γιόρτασαν, παρέα με το σύνολο σχεδόν των όσων πέρασαν, είναι και θα αποτελέσουν στο μέλλον μέλη της, κάνοντας δια μέσου αυτού που γνωρίζουν καλά, ενός ολιγόλεπτου βίντεο, τον απολογισμό των 20 αυτών πρώτων ετών τους.
 
Συγκινώντας, προκαλώντας έντονο γέλιο και κυρίως υποσχόμενοι πολλά και καλύτερα στο άμεσο και απώτερο μέλλον, αρχής γενομένης από την υπόσχεση για την πρώτη παρουσίαση της «Εξύψωσης» της ταινίας που ετοιμάζουν εδώ και χρόνια και αποτελεί στην κυριολεξία πνευματικό δημιούργημα της Κομοτηνής, μιας και δεκάδες είναι οι συμπολίτες μας που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, βοήθησαν στην υλοποίησή της.
 
Εν αναμονή των επόμενων ακόμα ωραιότερων, και της «Εξύψωσης» φυσικά, σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, χρόνια δημιουργικά, χρόνια απέραντου ρομαντισμού για την τέχνη που υπηρετείτε. Όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε καλλιτέχνη… εικόνας, λόγου, γραφής, κίνησης κ.π.α.
 
Γιατί όταν αυτός χαθεί, τότε παραμένουμε απλοί  διεκπεραιωτές του όποιου «έργου» μας.
 
Με πίστη στην βασική αρχή του «ΠτΘ» που λέει πως «την ιστορία γράφουν οι παρέες», σας ευχόμαστε η παρέα της MAIK να μεγαλώσει και να «αγκαλιάσει» όσους είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν «ρομαντικοί».
 
Να σας χαιρόμαστε! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.