Χριστουγεννιατικες επιλογες

Τι κρατήσαμε από τα φετινά Χριστούγεννα

Επανήλθαμε, και στην έντυπη έκδοση του «ΠτΘ», μετά από ένα τριήμερο αναγκαστικής αλλά και απαραίτητης απουσίας, δεδομένων των ημερών των Χριστουγέννων. Όπως επανήλθαν όλοι, πλην των αδειούχων, στην εργασία τους, έως το προσεχές Σαββατοκύριακο, που και αυτό για κάποιους τετραήμερο θα είναι.

Και αν κάτι κρατήσαμε από τα φετινά Χριστούγεννα είναι αρχικά η πολύ μεγάλη κίνηση που συναντήσαμε από κόσμο, την παραμονή των Χριστουγέννων. Η αγορά τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή έσφυζε πραγματικά από κόσμο και σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κική Κωνσταντινίδου, αυτό μεταφράστηκε όπως αναμενόταν και σε αγορές, δεδομένων των υποχρεώσεων των ημερών. Γεγονός θετικότατο βεβαίως για την «σπαράζουσα» αγορά. Η αγορά λειτούργησε λοιπόν, το όποιο διαθέσιμο χρήμα έπεσε, ωστόσο δεν μπορεί να ισοσκελίσει τα χαμένα ολόκληρου του έτους. Μοναδική παραφωνία που καταγράφηκε το «παράπονο» κάποιων επαγγελματιών για το ωράριο που αποφασίστηκε και προτάθηκε την παραμονή έως τις 5 το απόγευμα, δεδομένου ότι όντως ο κόσμος έκανε τα ψώνια του και μετά τις 3 είχε «μαζευτεί» στο σπίτι του ή σε λοιπές υποχρεώσεις.

Αν κάτι κρατήσαμε επίσης ήταν η κίνηση στα καταστήματα ζυθεστίασης της πόλης όπου καταγράψαμε ναι μεν τα γεμάτα για ρεβεγιόν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καταστήματα εστίασης, αλλά τα όχι γεμάτα μπαράκια τις βραδινές ώρες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, που δείχνει ότι μάλλον ο κόσμος επέλεξε να γιορτάσει σπίτι, δικό τους ή φιλικό.

Και αν βάλουμε τα προαναφερθέντα δίπλα δίπλα λογικά προκύπτει και το συμπέρασμα της προτεραιοποίηση που αναγκαστικά επήλθε, τουλάχιστον για μια μεγάλη πλειοψηφία και η οποία έδωσε «μπουστ» στα χριστουγεννιάτικα ψώνια τα έξοδα των οποίων ισοσκέλισε ίσως ο εορτασμός στο σπίτι.

Κοινή μαρτυρία πάντως όλων η «ακρίβεια» των ημερών που απαιτεί πλέον επιλογή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.