Χρηματοδοτηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβαλας απο την Περιφερεια ΑΜΘ, στην Κομοτηνη τι;

Της Έκδοσης

Το Πρόγραμμα της θεατρικής περιόδου Ιανουάριος-Απρίλιος 2023 του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάστηκε την Τετάρτη, και όπως ήταν φυσικό τα βλέμματα στράφηκαν στην νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ, κ. Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, στην πρώτη της ουσιαστικά συνέντευξη τύπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνέντευξης τύπου, ειπώθηκαν αρκετά για το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, και πως οι συντελεστές του ελπίζουν να συνεχίσουν την προσπάθεια που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα υπό την καθοδήγηση του κ. Θοδωρή Γκόνη, και θα περιμένουμε να τα δούμε το επόμενο διάστημα.

Αυτό όμως που θα δούμε το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αρχέλαο Γρανά, θα είναι παραστάσεις του ΔΗΕΘΕ πιο κοντά σε εμάς, και μάλιστα με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Ο κ. Γρανάς, λοιπόν, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, υποσχέθηκε οικονομική στήριξη της Περιφέρειας προς το ΔΗΠΕΘΕ, ώστε οι παραστάσεις και οι μετακλήσεις του ΔΗΠΕΘΕ να μπορούν να ανεβαίνουν και σε θεατρικές σκηνές άλλων περιοχών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Παρόλο που ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, υπάρχει η δυνατότητα να δώσει η Περιφέρεια πόρους στα ΔΗΠΕΘΕ μιας και είναι ένας από τους συμβαλλόμενους στην προγραμματική σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ των Δήμων και του Υπουργείου Πολιτισμού για την λειτουργία τους.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε πρόβλεψη για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, όμως φαίνεται πως αυτό σύντομα θα αλλάξει, τουλάχιστον όσο αφορά το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Όσο για το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής; Το μέλλον θα δείξει, αν και η έλλειψη καλλιτεχνικού Διευθυντή, μάλλον θα περιορίσει τα περιθώρια και «άντλησης» πόρων, αλλά και διάθεσής τους, ακόμα και αν αυτό συμβεί.

Θα μπορούσε βέβαια αυτό το γεγονός να αποτελούσε και ξύπνημα, όσο αφορά την πρόσληψη, μετά από δέκα χρόνια, καλλιτεχνικού διευθυντή, κάτι που δεν περιμένουμε όμως να γίνει πριν τις εκλογές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.