Χωρις τζιρο και οι θερινες εκπτωσεις

Της έκδοσης

Πέρασαν και δεν ακούμπησαν,  για ακόμα μια φορά, οι θερινές εκπτώσεις στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων της Ροδόπης.

Όχι ότι αναμενόταν κάτι διαφορετικό δεδομένου ότι παραδοσιακά, δυστυχώς, η Ροδόπη δεν αποτελεί τόπο προσέλκυσης τουριστών, ενώ τα οικονομικά των ελληνικών νοικοκυριών, μεταξύ αυτών και των Ροδοπιτών, ολοένα και μειώνονται επομένως πού προϋπολογισμός για αγορές.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ροδόπης Κική Κωνσταντινίδου μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» προαναγγέλλοντας σύντομα και την δημοσίευση της σχετικής έρευνας του Συλλόγου που θα το επιβεβαιώσει και σε επίπεδο αριθμών.

Και αν στην Κομοτηνή οι επαγγελματίες είναι «συνηθισμένοι» το ενδιαφέρον και διόλου αισιόδοξο μας έρχεται από την Αλεξανδρούπολη που ειδικά το καλοκαίρι υποδέχεται χιλιάδες Βαλκάνιους τουρίστες.

Όπως διαβάσαμε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Γνώμη» η γειτονική πόλη ναι μεν υποδέχτηκε και φέτος έναν πολύ μεγάλο όγκο Ελλήνων και ξένων επισκεπτών ωστόσο αυτό δεν μεταφράστηκε σε εμπορική κίνηση. Το ίδιο και στην Λευκή Νύχτα που ναι μεν ο κόσμος κυκλοφόρησε ωστόσο δεν ψώνισε σύμφωνα και με τις δηλώσεις του εκεί προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Κασαπίδη.

Αν λοιπόν στην Αλεξανδρούπολη δεν…δεν τολμούμε να σκεφτούμε την συνέχεια για την Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.