Μπροστα μας… αδιεξοδο

Η υπόθεση του επιδόματος θέρμανσης πιστοποιεί τις ανακολουθίες της κυβέρνησης, όπου ο πρωθυπουργός αφήνει έκθετους τους υπουργούς του αλλά και τον εαυτό του. Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας φαίνεται ότι αγνοεί τις πρωθυπουργικές διαθέσεις. Οι συναρμόδιοι, αλλά και οι αναρμόδιοι υπουργοί πλειοδοτούν σε δηλώσεις υποχρεούμενοι στη συνέχεια να διαψεύδουν τους εαυτούς τους.

Ανεξάρτητα όμως από το αν πρέπει ή δεν πρέπει να δοθεί το επίδομα θέρμανσης εκείνο που είναι σημαντικότερον αφορά στην αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να εξοικονομήσει 300 εκατομμύρια ευρώ και να καλύψει μία ανάγκη έκτακτη, ενάμισι μήνα μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε δυνατότητα εξοικονόμησης 10 εκατομμυρίων ευρώ από το σπάταλο κράτος.

Πόσο λοιπόν αξιόπιστες είναι οι εξαγγελίες και πόσο τηρούνται οι υποσχέσεις; Ο κρατικός μηχανισμός είναι αδύνατος να ανταποκριθεί σε έκτακτες ανάγκες;

Εφόσον δεν μπορούν να εξοικονομηθούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ να υποθέσουμε ότι η χώρα έχει φθάσει στα όρια; Και αν κληθεί να ανταποκριθεί σε κάποια αδήριτη ανάγκη; Ό,τι και να ισχύει το συμπέρασμα είναι τραγικό. Μπροστά μας υπάρχει αδιέξοδο.

Και το χειρότερο… Εκείνοι που θα πληρώσουν πρώτοι είναι η εργατιά, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.