Μπορει να παρει μονιμα το Καμπινγκ Φαναριου ο Δημος Κομοτηνης;

Της έκδοσης

Η ιδέα (η οποία έχει διατυπωθεί και παλιότερα) ο Δήμος Κομοτηνής να αναλάβει σε μόνιμη βάση τη λειτουργία του κάμπινγκ Φαναρίου, η παραχώρηση του οποίου σε ιδιώτη προς το παρόν δεν φαίνεται να προχωρά, κατατέθηκε κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της παραχώρησης, για τρεις μήνες, του κάμπινγκ ώστε να λειτουργήσει και φέτος.

Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός για την μακροπρόθεσμη μίσθωση ανέδειξε ανάδοχο από τις αρχές του 2023, όμως μέχρι τώρα αυτή δεν έχει υπογραφεί. Έτσι η σκέψη ότι θα μπορούσε, αν δεν προχωρήσει η διαδικασία, να το αναλάβει ο Δήμος, δεν είναι και τόσο απίθανη.

Πέφτει άλλωστε σε γόνιμο έδαφος, μιας και ο Δήμος φαίνεται πρόθυμος να αναλάβει την υποχρέωση αυτή, φανταζόμαστε όμως όχι με μίσθωμα 100.000 το χρόνο προς την ΕΤΑΔ που ήταν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Άλλωστε οι απαιτήσεις της ΕΤΑΔ ήταν αυτές που μπλόκαραν τις διαδικασίες τόσο στο κάμπινγκ, όσο και σε άλλα ακίνητά της, από το Ξενία Κομοτηνής μέχρι τα κτίρια των παλιών ΚΑΑΥ που ρημάζουν στην παραλία Φαναρίου.

Δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει η πολιτική και η νοοτροπία στην ΕΤΑΔ, που προϋποθέτει την αξιοποίηση των χειμαζόμενων κτιρίων στην περιοχή μας, χρειάζεται όμως πολυεπίπεδη πίεση για όλες τις εκκρεμότητες που έχουμε στην περιοχή μας, διαφορετικά θα μείνουμε να κλαίμε τις χαμένες ευκαιρίες που πέρασαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.