Μπερδευτηκαμε…

Της Έκδοσης

Εγχώρια είναι τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα μας σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Στην χθεσινή επίσημη ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς είπε μεταξύ άλλων πως «δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας» καθώς «μόλις 17% των κρουσμάτων από 1η Ιουλίου έως σήμερα είναι από τουρίστες», για να προσθέσει πως βασική αιτία είναι η χαλάρωση των προληπτικών μέτρων διασποράς του ιού «η μετάδοση του ιού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οφείλεται στη μαζική κυκλοφορία και τη μη τήρηση των μέτρων».

Να υπενθυμίσουμε απλώς στον κ. Χαρδαλιά ότι προ μηνός, όταν δηλαδή πάρθηκε εκ νέου η απόφαση για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτός της Νυμφαίας, αλλιώς μας τα έλεγε τα πράγματα και μάλιστα η άποψή δηλαδή ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στον τουρισμό, είναι ακριβώς αποτέλεσμα ετούτης της «ρητορικής» στην οποία οι κυβερνητικοί επέμενειναν.

Μας προκαλεί εντύπωση δε το ότι η «αποδαιμονοποίηση» του τουρισμού έρχεται δια στόματος των αρμοδίων, την ίδια ώρα που δεν έρχονται αντίστοιχα οι αποφάσεις εκείνες «χαλάρωσης» των μέτρων ελέγχου που βρίσκονται σε ισχύ για τα σημεία διέλευσης, εφόσον οι δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν πως δεν συντρέχει λόγος τουριστικών «ανησυχιών».

Ολίγον τι εμείς μπερδευόμαστε!

Φωτό: eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.