Ατυπο νεοδημοκρατικο γκαλοπ

Εδώ και λίγες μέρες προσπαθώ να κάνω ένα γκάλοπ, «όχι μαϊμού» που κάνουν οι «γκαλοπατζήδες», αλλά αληθινό ρωτώντας φίλους δεξιούς ΝεοΔημοκράτες, ποιον θα ψηφίσουν μεθαύριο για αρχηγό της ΝΔ.
 
Από τις απαντήσεις που παίρνω και τις προσθέτω-αφαιρώ καταλήγω ότι την μερίδα του λέοντος, πρώτος και με διαφορά και πάνω «από 50%» (τοπικά πάντα λέω έτσι;) θα είναι ο Τζιτζικώστας.
 
Πολύ καλά πάει και ο Άδωνις δεύτερος!!!
 
Τρίτος ο Μεϊμαράκης, και τέταρτος και καταϊδρωμένος ο Μητσοτάκης.
 
Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έτσι έχουν τα πράγματα. Μάχονται με μανία οι Καραμανλικοί με τους Σαμαρικούς και η μανία είναι τόση που δεν περιγράφεται. Κάθε βράδυ σε διάφορα στέκια γίνονται μάχες με ούζα και κεράσματα για να πείσουν αλλήλους.
 
Οι μεν του Τζιτζικώστα το επιχείρημα που προβάλλουν είναι: «να φύγει το κατεστημένο και να έρθει κάτι νέο άφθαρτο, και φτάνει πια το ΙΔΙΟ και το ΙΔΙΟ»!!!.
 
Των δε του Μεϊμαράκη είναι ότι «δεν πρέπει να χάσουμε το όνομα του Καραμανλή και μιας που ο Καραμανλής στηρίζει τον Μεϊμαράκη πρέπει και εμείς»!!!
 
Όσο για τους ψηφοφόρους του Άδωνι, λένε: «να βγει ο Άδωνις για να αποδείξουμε ότι μπορούμε και με ένα παιδί που δεν είναι από τζάκι να πάμε μπροστά»!!!
 
Τώρα για τον Μητσοτάκη; τον στηρίζουν κλασικές οικογένειες, πατροπαράδοτα, που έχουν τέτοιους στενούς δεσμούς που δεν γίνεται να φύγουν μακριά του!!!
 
Όλα αυτά στα φανερά, γιατί από πίσω το τι λένε και τι σέρνουν, άστα να πάνε… Μέχρι τις εκλογές έχει να γίνει της «πόρνης γυναικός το…» από ό,τι φαίνεται, γιατί στη Ροδόπη μέχρι τώρα κανείς δεν νοιάστηκε για το κόμμα παρά μόνο για έναν άνθρωπο. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι!!!
 
Πάντως την καλύτερη δουλειά την κάνει ένας νεαρός και δραστήριος μουσουλμάνος περιφερειακός σύμβουλος που το έχει πάρει πολύ προσωπικά το θέμα και λέει με σιγουριά ότι θα βγάλει πρώτο τον Τζιτζικώστα.
 
Εγώ μαζί σου νεαρέ μου, και στη διάθεσή σου, για άλλους λόγους!!!!!! 

Μπορείς να είμαι συντηρητικός!!!

Δεν θα μου κακοφαινότανε όχι, αν μετά από αυτό το σχόλιο με χαρακτηρίσει κάποιος συντηρητικό, ίσως έχει δίκαιο δεν λέω, αλλά έχω και εγώ όλο το δικαίωμα να πω τα πράγματα όπως ακριβώς τα βλέπω και τα εκτιμώ!
Μετά από όσα είδα χθες στην παρέλαση θα πω «θεός ας σ’χωρέσει τα αποθαμένα του» σε όποιον επαναφέρει τις ποδιές στα σχολεία… Ναι, ναι εκείνες τις σεμνές και ωραιότατες ποδιές που τις θυμόμαστε ίσως και με νοσταλγία οι παλαιότεροι, αυτές τις ποδιές που έβγαζαν τους ταλαίπωρους γονείς από τη δύσκολη θέση να χρυσοπληρώνουν ολόκληρη γκαρνταρόμπα. Σήμερα δε εν μέσω της βαθειάς κρίσης στην ώρα της παρέλασης, ίσως βοηθήσει τον θεατή, τον γονιό ή ακόμα και τα ίδια τα παιδιά να φέρουν στη μνήμη τους τους ιερούς αγώνες των αγωνιστών και όχι το σούπερ μίνι της κάθε μιας.
 
Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα πια. Ας βγαίνουν μινοφορούσες άμα θέλουν στα μπαρ και στα καπηλειά, ποιος θα πει κουβέντα στο ωραίο θέαμα και ποιος θα τις παρεξηγήσει; Στις θάλασσες, στις βόλτες, στις εξόδους ντιπ «τσίτσιδες», κι άγιος ο θεός, ψηφίζω ναι με χίλια και θα γίνω και φανατικός «φαν» τους.
 
Αλλά στα σχολεία, στις παρελάσεις, στην εκκλησιά, στα μυστήρια, στο χώρο εργασίας τους, όπου δουλεύουν μαζί με άλλους καλούς και κακούς είναι τόσο φοβερό να είναι λίγο σεμνές; Όχι ρε παιδιά δεν είναι σεμνοτυφία, αυτό δεν λέγεται υποκρισία, αυτό δεν λέγεται απελευθέρωση, λέγεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ λέγεται και ΔΙΑΚΡΙΣΗ.
 
Εγώ είπα μια γνώμη αλλά εσείς αποφασίζετε!!! 

Πολύ σωστά!!!

Το λέει και το πιστεύει η κυβέρνηση. «Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό»!!! Και πολύ σωστά. Τι τους θέλουμε τους γέρους και τις γριές; Κοπάνα λοιπόν και στους οίκους ευγηρίας, ΦΠΑ δηλαδή 23%, κατήργησέ τους και την επικουρική και ξεμπερδεύουμε με δαύτους, μια ώρα αρχύτερα!!!
Αμάν πια όλοι ζητάνε, τι κακό πράγμα είναι και αυτό!!! 

Μια ώρα αλλά και δέκα χρόνια πίσω!!!

Με την πτώση της χούντας και όταν επέστρεφε στην Ελλάδα από την Γερμανία η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, όταν έφτασε πάνω από το Ελληνικό, ακούστηκε η φωνή της μέσα στο αεροπλάνο να λέει:
 
-Προσοχή παρακαλώ, προσγειωνόμαστε στην Ελλάδα, βάλτε τα ρολόγια σας μια ώρα μπροστά και 30 χρόνια πίσω.
Δεν θα το σχολιάσω τώρα. Όμως προχθές δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό που αλλάξαμε την ώρα; Πηγαίνοντας τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω να τα βάλουμε και 10 χρόνια πίσω; Τι καλά ε;;;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.