Ατυχης χειρισμος

Της Έκδοσης

Ατυχής, το λιγότερο, ήταν ο χειρισμός του Δήμου Κομοτηνής, σε ό,τι αφορά την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Ατυχής ως προς την απόφαση να μην ενημερώσει τα ΜΜΕ, ώστε όπως ενημερωθήκαμε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνωστισμού των πολιτών στο σημείο. Αποτέλεσμα της εν λόγω απόφασης; Και να τρέχουμε οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι που τυχαία το είδαμε όταν αναρτήθηκε η live μετάδοση στην επίσημη σελίδα του Δήμου στο facebook, είκοσι λεπτά πριν τις 7, ώρα προγραμματισμένης έναρξης και τελικά οι πολίτες που ούτως ή άλλως κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν τις απογευματινές ώρες, ειδικά στα στολισμένα σημεία της πόλης, να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται.

Και δεν καταλάβαμε και εμείς την απόφαση αυτή δεδομένου ότι και λύσεις για την αποφυγή του συνωστισμού που θα δημιουργούσε η πρόσκληση των ΜΜΕ (sic) υπήρχαν και κυρίως δεν το έχουμε δει μέχρι στιγμής στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, το επιχείρημα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της αντίστοιχης φωταγώγησης στο Νοσοκομείο μάλιστα της Αλεξανδρούπολης που όχι απλά τα ΜΜΕ ήταν παρόντα, αλλά και «υπάκουσαν» στις οδηγίες και προσέφεραν δια μέσου των ιστοσελίδων τους και των σελίδων τους στα social media λίγη από την χαρά και την αισιοδοξία που εξέπεμπε η εικόνα.

Την ποιότητα του live στην σελίδα του Δήμου Κομοτηνής δεν θα την κρίνουμε, πρωτίστως προς σεβασμό στον επαγγελματία που είχε την ευθύνη, που πολλάκις έχει αποδείξει τον επαγγελματισμό και την ποιότητα των υπηρεσιών του και σε κάθε περίπτωση διότι εμείς είμεθα δημοσιογράφοι και άρα ο ίδιος και οι συνάδελφοι γνωρίζουν καλύτερα την δουλειά τους.

Ατυχής λοιπόν το λιγότερο η απόφαση του Δήμου για την μη ενημέρωση των καθ' ύλην αρμοδίων για την επικοινωνία «οργάνων» προς τα οποία θα αρκούσε μια απλή επισήμανση στο κείμενο της πρόσκλησης, ότι δεν είναι είδηση προς δημοσίευση αλλά μόνο για κάλυψη.

Δεν είμεθα άλλωστε και οι ενεργοί συνάδελφοι, αριθμητικά, επαρκείς για συνωστισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.