Ασυμμετρη απειλη

Όλοι συμφωνούμε ότι το ασφαλιστικό αποτελεί ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα και χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης. Προαπαιτούμενο αναγκαίο για τη λήψη μέτρων που θα έχουν ως στόχο ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα είναι η ύπαρξη επιστημονικής μελέτης και δεύτερον είναι οι θέσεις της κυβέρνησης. Το θέμα όμως είναι ποιος εκφράζει τις θέσεις της κυβέρνησης. Ο κ. Καραμανλής που προεκλογικά διεκήρυττε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ο κ. Μαγγίνας ή ο κ. Αλογοσκούφης; Με ποιους να συζητήσουν οι εργαζόμενοι, όταν η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο που προκαλεί φόβο και ανασφάλεια σε 3,5 εκατομμύρια εργαζομένους;

Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της, που είναι όρος για μια καθαρή συμφωνία με εκατέρωθεν παραχωρήσεις από τα συμβαλλόμενα μέρη και καταφεύγει σε άθλιες κουτοπονηριές που εξοργίζουν τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο επικοινωνιακός κυνισμός με την υποδαύλιση μίσους μεταξύ των υποτιθέμενων «ρετιρέ» και των «υπογείων» της κοινωνικής πολυκατοικίας. Σαν το ασφαλιστικό πρόβλημα να το δημιούργησαν δημοσιογράφοι, γιατροί και δικηγόροι.

Δυστυχώς, στο θέμα του Ασφαλιστικού ακολουθείται μια τακτική, η οποία εμφανίζει το κράτος ως «ασύμμετρη απειλή» με ανεξέλεγκτες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.