Ασφυκτιουν οι μικρομεσαιοι

Τον κώδωνα του κινδύνου χτύπησε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Λιούρτας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας του φορέα. Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν λόγω έλλειψης ρευστότητας, ότι ασφυκτιούν λόγω της όξυνσης του ανταγωνισμού που δέχονται από τις μεγάλες αλυσίδες και από το παρεμπόριο. Ασφυκτιούν λόγω των αλλεπάλληλων επιδρομών της Eφορίας, αλλά και λόγω της αύξησης των συντελεστών του ΦΠA και της κάμψης της κατανάλωσης, η οποία οφείλεται στη σφικτή εισοδηματική πολιτική.

«Δεν πάμε καλά» είπε ο κ. Λιούρτας παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία που δείχνουν την κατάσταση της τοπικής αγοράς.

Είναι γεγονός ότι οι μικρομεσαίοι έχουν πολλούς λόγους να ασφυκτιούν και κανέναν που να τους επιτρέπει να προσδοκούν βελτίωση της κατάστασής τους στο ορατό μέλλον. Η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί και φέτος προκειμένου να επιτευχθεί ο υπεραισιόδοξος στόχος του προϋπολογισμού για τα έσοδα και να κλείσει κάποτε η πληγή που άνοιξε η δημοσιονομική απογραφή.

Oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ασφυκτιούν και εκπέμπουν σήμα κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις. Aλλά, όπως όλα δείχνουν, κανείς δεν τις ακούει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.