Ασχολουμαστε με τα δευτερευοντα και αφηνουμε τα ουσιωδη

Τις τελευταίες μέρες η χώρα μας ζει στους ρυθμούς της λίστας Λαγκάρντ. Καθηλωμένοι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες βλέπουμε να εξελίσσεται άλλο ένα σήριαλ και να γίνεται λόγος για λάθη, για αλλοιώσεις, για παραλείψεις, ποιος πήρε την λίστα, πού την έδωσε, τι την έκανε αυτός που την πήρε.

Επιμένουμε να ασχολούμαστε με ένα πρόσωπο και για το πώς διέγραψε δύο άλλα συγγενικά του πρόσωπα. Κανείς δεν ασχολείται με τα υπόλοιπα ονόματα. Λες και δεν υπάρχουν. Και βέβαια κανείς δεν μιλά για το αυτονόητο. Μπορεί αυτή η λίστα να χρησιμοποιηθεί ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου.

Για το αυτονόητο λοιπόν τίποτε. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Αν σε αυτή τη χώρα ασχολούμασταν με τα ουσιαστικά δεν θα φθάναμε σε αυτό το σημείο που φθάσαμε σήμερα. Αρεσκόμεθα απλά να ασχολούμαστε με τα δευτερεύοντα.

Κανείς δεν θα μπορούσε να είναι αρνητικός ότι σε αυτή τη χώρα κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώσουν κάποιοι για τα λάθη και για τις παραλείψεις. Αλλά το να ασχολούμεθα από το πρωί έως το βράδυ με τον κ. Παπακωνσταντίνου και με τον κ. Βενιζέλο πάει πολύ.

Ο λαός πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχει προβλήματα και μάλιστα μεγάλα. Το ερώτημα είναι μπορεί να βγει κάτι καλό υπέρ του από το θέμα αυτό; Εκεί θα πρέπει να στραφούν όλοι.

Εκείνο λοιπόν που προέχει είναι να γίνει έλεγχος σε όλα τα ονόματα που περιέχονται στη λίστα προκειμένου να γίνει γνωστό αν αυτά προέρχονται από δηλωμένες δραστηριότητες και βέβαια νόμιμες. Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα του καθενός να καταθέτει τα χρήματά του σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Εφόσον λοιπόν αυτά τα χρήματα δεν είναι δηλωμένα να κινηθεί η διαδικασία ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου ώστε η όλη υπόθεση να βγει προς όφελος του ελληνικού λαού.

Εκεί πρέπει να εστιασθεί η υπόθεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.