Αρνητικη εξελιξη για την αυτοδιοικηση

Εγκαταλείπει η κυβέρνηση την διοικητική μεταρρύθμιση επικαλούμενη την γενικευμένη οικονομική κρίση. Παρά τα μεγαλόπνοα σχέδια και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης η διοικητική μεταρρύθμιση παραπέμφθηκε στο αβέβαιο μέλλον, καθώς το πολιτικό κόστος ήταν για την ίδια δυσβάστακτο, τη στιγμή μάλιστα που έχει να αντιμετωπίσει με 151 βουλευτές τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι συνενώσεις στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στους «γαλάζιους» δημάρχους.

Πρόκειται για μια άκρως αρνητική εξέλιξη γιατί είναι γνωστό ότι η ανάγκη για διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους θεωρείται επιβεβλημένη. Τα πολιτικά κόμματα και η αυτοδιοίκηση την επιζητούν, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα συνολικός σχεδιασμός και να επέλθουν αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης και σε όλα τα κρατικά επίπεδα.

Εδώ και καιρό πάντως θα μπορούσε να επισημάνει κάποιος ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε τον Καποδίστρια Β΄. Παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια περίπου συζητείται το θέμα από την πλευρά της δεν υπήρξε μια σοβαρή πρόταση ένας σαφής σχεδιασμός. Μισόλογα και χάρτες μέσω των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης ήταν τα μόνα στοιχεία. Ο υπουργός Εσωτερικών με την αιτιολογία ότι ανέμενε την πρόταση της ΚΕΔΚΕ δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Μόνο υποσχέσεις έδωσε ότι θα προχωρήσει. Και φθάσαμε στο σημείο το θέμα να παγώνει.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της κυβέρνησης συνιστά αρνητική εξέλιξη για την αυτοδιοίκηση και τη χώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.