Αρχιεπισκοπικη περι θρησκευτικων …απογοητευση

Τα πιο ενδιαφέροντα σήματα στους τοίχους τους στο Fb εκπέμπουν τελικά οι εκπαιδευτικοί Θεολόγοι σε σχέση μ’ όλη αυτή τη «σύβραση» που παρατηρείται με τα νέα αναλυτικά προγράμματα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
Οι εκπαιδευτικοί Θεολόγοι μεγάλος αριθμός των οποίων εκφράζει την απογοήτευσή του, για τη στάση της εκκλησίας της Ελλάδος, όπως έχει εκφραστεί μέσω της Ιεράς Συνόδου.
 
Κατ’ αρχάς για τη διάσπαση που επέρχεται στον κλάδο των Θεολόγων, μεγάλος αριθμός των οποίων υποδέχτηκε με πολύ μεγάλη ανακούφιση τη διαθρησκειακή προσέγγιση που επιχειρείται με τα νέα προγράμματα και εκφράστηκε μέσα από τις ενώσεις τους.
 
Η διάσπαση αυτή είναι πολύ σοβαρό γεγονός, αφού επενδύει στα συντηρητικά ανακλαστικά της υπακοής προς την εκκλησία της Ελλάδας, ανεξαρτήτως προσωπικής προσέγγισης, κι αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο γεγονός για τον δάσκαλο, που μπαίνει κατακερματισμένος, σε συνειδησιακό επίπεδο, στην τάξη!!! Δυστυχώς!!! Ν.Β.
 
Υ.Γ.: Όσο για τους «ανησυχούντες», αν οι μουσουλμάνοι μαθητές θα κάνουν στο σχολείο ομολογιακό μάθημα περί του Ισλάμ, μάλλον, δεν παρακολουθούν με την προσοχή που πρέπει τα δεδομένα του δημοσίου χώρου.
Διαθρησκειακή καθαρά είναι η προσέγγιση που και σ’ αυτές τις ώρες των θρησκευτικών επιχειρείται, άρα εκ προοιμίου είναι πολύ περισσότερο σύγχρονη με τις επιζητούμενες, στο πλαίσιο του νέου αναλυτικού προγράμματος, αλλαγές. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.