Αποριας αξιον

Η Ελλάδα μέχρι πρότινος ήταν γνωστό τοις πάσιν, ακόμη και συνυπολογιζομένων όλων των επικοινωνιακών τερτιπιών, ότι έχαιρε εκτίμησης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις οποίες και πολλές φορές έλαβε τα εύσημα.

Επί εποχής όμως διακυβερνήσεως από την Ν.Δ. όλο αυτό το σκηνικό μοιάζει άρδην να έχει αλλάξει. Δικαιολογημένα θα πείτε. Αφού κυρίαρχη επιλογή της τωρινής κυβέρνησης είναι η σύνδεσή της με την υπερατλαντική υπερδύναμη και η πλήρης σ’ αυτή πρόσδεσή της.

Εξάλλου από την αρχή η κυβέρνηση δεν φρόντισε να αναπτύξει καλές σχέσεις με την Ένωση. Είναι γνωστή η φιλολογία που αναπτύχθηκε για τον βασικό μέτοχο και τους άνισους υποτίθεται κανόνες με τους οποίους αυτή αντιμετωπίζει τα κράτη μέλη της.

Από κει και πέρα πολλές φορές η χώρα μας κλήθηκε να προσαρμοστεί στους κανόνες της Ε.Ε., η οποία και μετά την επιλογή, για την αγορά από τη χώρα μας των παλαιότατων φάντομ εξ Αμερικής, εξετάζει κι αναδρομικά πλέον τις «αμαρτίες» μας, όπως συνέβη τελευταία και με το συνταξιοδοτικό των γυναικών.

Επιλογές είναι αυτές, σαφώς συνυφαίνονται με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και ο καθείς τις πληρώνει.

Απλές αλήθειες αυτές είναι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.