Απολογισμος πανελληνιων εν μεσω πανδημιας

Της Έκδοσης

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας έδωσε η ανακοίνωση των βαθμολογιών χθες Παρασκευή.

Μετά από μία ιδιαίτερη χρονιά κατά την οποία κλήθηκαν να περάσουν τον «σκόπελο» των πανελλαδικών υπό την επιπλέον «επιβάρυνση» της πανδημίας και τα συμπαρομαρτούντα αυτής, όπως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα self test κ.ο.κ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ροδόπης τα κατάφεραν καλά. Πολύ καλά απ’ ό,τι τουλάχιστον διαφαίνεται από τις βαθμολογίες, οι οποίες όμως επιβεβαίωσαν και τις προβλέψεις των εκπαιδευτικών, που έλεγαν ότι λόγω και της βάσης του 10, θα υπάρχουν καλύτερες βαθμολογίες αλλά και μικρότερες «αποστάσεις» μεταξύ των μικρότερων και μεγαλύτερων βαθμών, ήτοι περισσότερες «μεσαίες» βαθμολογίες.

Ένα ενδιαφέρον ωστόσο στοιχείο που μας έδωσαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι που μιλούν σήμερα στον «ΠτΘ» είναι ότι για μία μεγάλη πλειοψηφία φαίνεται πως, με τις όποιες δυσκολίες, η καραντίνα λειτούργησε «ευεργετικά» υπό την έννοια ότι «απομάκρυνε» τους όποιους «πειρασμούς» μπορεί να υπήρχαν σε επίπεδο καθημερινότητας, όπως οι βόλτες με τους φίλους, οι καφέδες, οι έξοδοι γενικότερα.

Όλοι βέβαια επεσήμαναν το επιπλέον άγχος που ενδεχομένως προέκυψε από την ιδιαιτερότητα της κατάστασης, που όπως τόνισαν κατάφεραν να διαχειριστούν λόγω και της μεγαλύτερης συγκέντρωσης στον τελικό τους στόχο.

Μας έδωσαν αν μη τι άλλο μια θετική, τρόπον τινά, «χροιά» της πανδημίας, που βέβαια ευελπιστούμε όπως και το σύνολο των συνομιλητών μας σήμερα, να αποτελέσει άμεσα παρελθόν.

Επίκειται άλλωστε και η έναρξη της πρώτης τους φοιτητικής χρονιάς, για την οποία στο σύνολό τους, εξέφρασαν την ελπίδα αυτή να πραγματοποιηθεί δια ζώσης στα φοιτητικά πλέον έδρανα.

Εμείς να δώσουμε με την σειρά μας τα συγχαρητήριά μας σε όλους ευχόμενοι επίσης Καλά και ελεύθερα φοιτητικά χρόνια!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.