Αποκαθισταται η μυτη της προτομης του Στιλπωνος Κυριακιδη

Της έκδοσης

Κατά καιρούς μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας, έχουμε πολλές φορές θίξει το ζήτημα της αποκατάστασης της προτομής του Στίλπωνος Κυριακίδη που βρίσκεται στο Πάρκο της Περιφέρειας.

Τόσο η σπασμένη μύτη της προτομής, όσο και γενικότερα η έλλειψη συντήρησης για πολλά χρόνια δεν περιποιεί τιμή για την πόλη. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα όσα σπουδαία προσέφερε ο καθηγητής τόσο στην επιστήμη που θεράπευε όσο και την πόλη που έλκυε την καταγωγή του.

Η παρουσίαση όμως του αφιερωματικού τόμου για τα 100 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό επεφύλασσε σε όσους την παρακολούθησαν και μια «παράπλευρη» ευχάριστη είδηση επί του θέματος.

Όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Σοφία Μενεσελίδου, ο δήμος ανάθεσε στον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» την αποκατάσταση της σπασμένης μύτης.

Ο Σύλλογος μάλιστα φαίνεται πως έχει κάνει ήδη τις σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες, αφού όσοι περνούν τις τελευταίες μέρες από το σημείο, βλέπουν την προτομή καλυμμένη με ένα προστατευτικό.

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των εργασιών, αναμφίβολα πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη, αν και ίσως με κάποια μεγαλύτερη βραδύτητα, από ό,τι θα περίμενε κανείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.