Απο τον Σαμαρα στον Τσιπρα, μια φρεγατα δρομος

Απαρατήρητα

«Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω. Συναίνεση στη διόρθωση του λάθους, όποτε θέλετε», είχε πει, πριν από δέκα χρόνια, από το βήμα της Βουλής ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, μη γνωρίζοντας πως σε μερικούς μήνες θα βλέπαμε κυβέρνηση συνεργασίας, και σε λιγότερο από ένα χρόνο εκλογές στις οποίες, θα συνεργαζόταν με αυτούς στους οποίους δεν έδωσε συναίνεση σε αυτό το λάθος.

Την δόξα του, κατά τρόπον τινά, φαίνεται πως ζήλεψε ο σημερινός επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε από το βήμα της βουλής «Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε» για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε κακή.

Είδατε πως τα φέρνει η ζωή; Ίσως βέβαια, κάποιος κακοπροαίρετος, θα έλεγε πως αυτά τα λένε οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, όταν είναι έξω από τον χορό, και μετά όταν αναλαμβάνουν την κυβέρνηση, αλλάζουν δραματικά τον τόνο τους. Ας μην ξεχνάμε πως και οι δύο άνδρες, ήταν μνημονιομάχοι, για να γυρίσουν ως πρόεδροι της κυβέρνησης και να ψηφίσουν τα μνημόνια. Αυτά όμως εμείς δεν τα πιστεύουμε. Μάλλον είναι, όπως είχε πει και ένας κινηματογραφικός ναύαρχος που είχε κολλήσει το καράβι στον Ισθμό, «υπερβολές του κιτρίνου τύπου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.