Απο τη θεογονια στη θεομηνια

Της έκδοσης

Ήταν 7 Ιουλίου του τρέχοντος έτους όταν ο πρωθυπουργός, λίγες μόλις μέρες αφότου βγήκε νικητής από τις εκλογές και μάλιστα καταφέρνοντας να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματος του, επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ανάμεσα στα όσα με μεγάλη σιγουριά είπε τότε ήταν και αυτό το περίφημο «έρχεται κοσμογονία στην Πολιτική Προστασία». Αν μη τι άλλο για πολιτική δήλωση, εξαιρετικά επικίνδυνη η χρησιμοποίηση της λέξης «κοσμογονία». Γιατί η πραγματικότητα έχει πάντα τον τρόπο να διαψεύδει τις μεγαλοστομίες μας.

Δυστυχώς βέβαια όταν μιλάμε για πολιτική και πολιτικούς τις μεγαλοστομίες δεν τις «πληρώνει» ο πολιτικός αλλά οι απλοί πολίτες, που σε αυτόν τον τόπο βλέπουν τη μια μετά την άλλη τις βεβαιότητές τους να γκρεμίζονται. Και μάλιστα με θόρυβο. Σαν αυτόν που κάνει το 112 όταν ηχεί ξαφνικά στα κινητά μας.

Για να μπορέσει βέβαια να ξεστομίσει τη λέξη «κοσμογονία» ο πρωθυπουργός, είχε προηγηθεί μια θεογονία. Η δική του (μέχρι και με τον Μωυσή τον παρομοίασαν κάποιοι δημοσιογραφούντες να θυμίσουμε).

Η κοσμογονία όμως εσχάτως έγινε θεομηνία, αφού πρώτα είχε γίνει πύρινη λαίλαπα.

Και σε όλα αυτά ο πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μια λέξη κριτικής για τον ίδιο ή την κυβέρνηση του να πει. Τίποτα. Ούτε τώρα που πήγε στη Θεσσαλία.

Βλέπετε, αφού χάσαμε την κοσμογονία, πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε ακέραιη τη θεογονία, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να ψάχνουμε πλοίο για να φύγουμε. Και είναι επικίνδυνο σπορ πλέον η επιβίβαση σε πλοίο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.