Απο τελευταια, πρωτη στους εμβολιασμους η Ροδοπη στην ΑΜΘ

Της Έκδοσης

Όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, η Ροδόπη ήταν μια από τις περιοχές στις οποίες ήταν χαρακτηριστικά χαμηλοί οι ρυθμοί εμβολιασμού, με αποτέλεσμα να είμαστε ουραγοί σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτή η δυστοκία, που από πολλούς αποδόθηκε στην έλλειψη ικανού αριθμού εμβολιαστικών κέντρων, έχει αναστραφεί, και πλέον η Ροδόπη είναι πλέον η Περιφερειακή Ενότητα με την μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου στον Επιδημιολογικό Χάρτη Ελλάδας, με βάση τα τελευταία στοιχεία που καταγράφονται σε αυτόν.

Το ποσοστό αυτό (54.23%) έρχεται μπροστά από τον Έβρο (53.56%) και την Καβάλα, (52.74%) και βρίσκεται πολύ μπροστά τόσο από την Ξάνθη (50.21%) και τη Δράμα (45.17%).

Ανάλογη είναι και η εικόνα στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς, αν και εκεί η Ροδόπη (50.49%) είναι ελάχιστα πίσω από τον Έβρο (50.72%), κάτι που αναμένεται όμως να αλλάξει τις επόμενες μέρες με τους ρυθμούς των εμβολιασμών, μιας και η Ροδόπη καταγράφει υψηλότερο απόλυτο αριθμό εμβολιασμών από τον Έβρο αλλά και την Καβάλα, που έχει ποσοστό ολοκληρωμένων εμβολιασμών στο 50.23%.

Αρκετά πίσω είναι η Ξάνθη, με ποσοστό 45.84%, αν και τις τελευταίες μέρες έχει καταγραφεί αύξηση στους εμβολιασμούς, και τελευταία είναι πάλι η Δράμα, με μόλις 42.87% ποσοστό εμβολιασμού.

Να σημειωθεί πως σε αυτά τα νούμερα δεν συμπεριλαμβάνεται η ΠΕ Θάσου, που έχει υψηλότερη κάλυψη, αλλά πολύ μικρό αριθμό κατοίκων, ενώ την προτίμησαν και πολλοί κάτοικοι της Περιφέρειας λόγω της διάθεσης του εμβολίου της J&J.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.